torsdag 29 juli 2010

USA - Onsdag

Denna dagen skulle vi då åka till Harry Potter-världen på Universal studios i Orlando. Emmy fick nämligen välja om hon ville till Disney eller Harry Potter och då valde hon Harry. Inte så himla konstigt egentligen när hon leker att hon är Hermione Granger stup i kvarten...

Det tog ca 2 timmar att köra dit men det gick rätt fort. Däremot var det himla långt att gå... Jag hade som tur var min rulle med mig, dock kunde man hyra rullstolar där i fall att jag hade glömt min egen. Man parkerade bilen i ett parkeringshus som var stort som ett helt samhälle typ... Sen fick man gå säkert två kilometer innan man kom fram till parken. Väl där skulle man då ta sig till Harry Potter-världen som låg längst bort... Om ni har varit där så vet ni att det inte är litet direkt...

Detta var en jäkligt varm dag så Janet köpte en fläkt med vattenflaska i till Emmy. Riktigt skönt nät man är överhettad!


Harry Potter-världen låg då längst bort. Det var en timmes kö för att komma in där och när vi väl kom dit så var det så jäkla mycket folk så man nästan fick panik. Janet och jag skulle in i en affär och där var det en haltimmes kö innan man kom in! Hela denna världen är uppbyggd som det ser ut i filmerna så vi var i affären där Harry fixade sitt trollspö. Sen fanns det en liten bergodalbana och till den var det 25 min kö till...


Sen fanns det en till sorts bergodalbana som gick inne i Hogwarts skolan, till den var det 75 minuters kö!!! Nej tack sa jag, nu får det fasen vara bra! Vi gick ut ur Harry-världen och kollade på resten av Universals utbud.


Det fanns naturligtvis hur mycket som helst att titta på. Man blev helt enkelt helt snurrig av allt! Vi åkte en liten bergodalbana som gick uppe i luften och genom en restaurant, mamma verkar tycka den är otäck ;-)


Det här kortet ska ju egentligen vra liggandes men jag orkade helt enkelt inte ändra det! Ni får vrida på era huvud och kolla:


Sen skulle Emmy och Janet åka en bergodalbana som är typ som våran Flumride (men naturligtvis mycket större som allt annat är här...) men då bröt ett fruktansvärt åskoväder ut och de stängde alla banor som gick i vatten. Då hade de stått i kö i 40 minuter till ingen nytta... Då hade vi fått nog av denna park så vi tog bilen och åkte hem!

Fortsättning följer...

4 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det är en fröjd att läsa din reseberättelse, jag njuter varje gång av att ni har det så härligt!
Agneta kramar

Anonym sa...

Vad ni får uppleva mycke..helt underbart. Tur att Gibson har en bra semester med.. Kram Pilan

tankar från mitt fönster sa...

Vilka upplevelser och att du hinner dela med dig till oss här hemma är så treevligt.
Kram

Pinglan sa...

Underbart kort på mamma!!!