fredag 10 juni 2011

En dag i regnets våld!

Ja sannerligen vad det har regnat i denna dag... I grannsamhället hade det visst kommit 106 mm sedan igår... Inte konstigt att det blev översvämningar i hela samhället! Här blev det oxå lite grann bakom huset men vaktmästaren gjorde för en gångs skull en heroisk insats och plockade bort en massa skräp från gallret vid bäcken så vattnet inte rann över.

Själv skulle jag ta rullen upp till mina föräldrars hus , när jag började gå fis-regnade det bara så jag tog bara en regnjacka. BIG mistake... Halvvägs öppnade sig himmelen och gissa vem som var blöt i skrevet? Det är liksom där det hamnar när man sitter ner... Det var rätt skönt att komma in och ta av ett par plaskblöta byxor kan jag säga.

Jag tror att det är student härikring idag. Känns ju som om vädret är väldigt fel för just student... Å andra sidan vet jag inte om jag hade brytt mig när jag själv var i student-mössan, jag var så glad över att skolan ÄNTLIGEN var över så jag hade inte brytt mig om det hade snöat tror jag... Det känns ändå som om lite sol hade passat bättre...

Nu ska jag göra det som jag har gjort hela långa dagen: njuta av smattret mot rutorna...

Jösses vilket väder...

Jag har varit ofrivilligt frånvarande från bloggen. Ett åskoväder drog in över samhället igår och vägrade sluta. Det åskade hela dagen och hela natten, regnet öser ner och det ser inte ut som om det har tänkt sluta än på länge...

Regnet ställer till med en massa dumma saker... Samhället några kilometer härifrån, Solberga, har drabbats av en översvämning mitt i samhället. Tyvärr går vägen till Nässjö precis därigenom så någon akupunktur blir det inte för mig idag. Vägen är avstängd... Bäcken som går precis brevid vårat hus känns som en tickande bomb, när ska den svämma över och göra så brandkåren får komma hit och pumpa?

Ja ja... Det är inget man kan göra utan att sitta och titta på eländet... Vädrets makter kan man ju inte styra över...