lördag 9 april 2011

Lite svar:

Nu ska jag svara på två frågor som jag har fått. Igår var jag ju på symässan och köpte bland annat stora säkerhetsnålar som jag skrev att jag skulle ha som sjalnålar. Nu kom en undran om vad en sjalnål är för något?

Svar: En sjalnål är en "nål" som håller ihop sjalen framtill så du slipper att knyta den. Har alltså inget med själva stickandet att göra! Själv har jag en sjal som jag har gjort av restgarner som är väldigt tjock, det går knappt att knyta den. Nu ska jag se om detta blir lite enklare!

Fråga 2: Varför ska jag betala tillbaks en massa bostadsbidrag?
Svar: Året är 2009... Jag har blivit sjuk precis i oktober. Ansökte om bostadsbidrag direkt och de hjälpte mig att räkna ut det hela. Vad de inte tänkte på var att jag hade ju jobbat resten av året... Alltså fick jag alldeles för mycket! Visst att jag är irriterad över att det egentligen inte hade behövt bli så här men jag är ju helt medveten om att man måste betala om man har fått för mycket. Nu drar de mitt bostadsbidrag varje månad tills skulden är betald. Trist men efter regn kommer väl solsken hoppas jag (ska ju betala skatten oxå, haha!!! Jag kan inte annat än skratta åt eländet faktiskt...)!

Dagen efter symässan, jag är så glad över att jag åkte. Trots huvudvärk idag så blir jag så glad när jag tittar på det jag har köpt! Fast jag har inte kastat mig över något nytt projekt, det gjorde jag typ dagen INNAN symässan... Nu ska jag virka rutor, 20 gånger 20cm, som ska bli en filt. Virka är så skoj, jag har ju aldrig gjort det innan och jag är förvånad att jag kunde! Fast det är mer ansträngande för speciellt vänster tumme att virka. Jag måste se till att jag inte sitter för länge.

Idag blåser det fortfarande men inte lika mycket som igår. Kanske ska Emmy och jag ta med katterna ut! Bäst att hålla hårt i Tufsan, hon är ju så lätt så risken att hon blåser bort är rätt stor! Solen skiner iallafall, hur har ni det en dag som denna?