måndag 21 juni 2010

Utredning från topp till tå!

Vi startade denna dagen med att åka till barnhabiliteringen i Eksjö. Emmy skulle bli utredd av både arbetsterapeut och sjukgymnast. Vi började med att gå till arbetsterapeuten. Emmy fick sitta vid ett bord och skriva, rita och klippa. Sedan fick hon testa sin handstyrka på bägge händerna. Emmy hade 10 kilo, jag hade 20 kilo och Emmys pappa drog till med 120 kilo! Detta kanske säger hur armsvag man är...

Sedan tog hon fram och visade en del hjälpmedel som finns. Numera får man köpa det mesta själv såsom pennor, saxar och bestick men en del hade hon kvar till att ge ut så Emmy fick en osthyvel och en sax att prova. Sedan testade hon handledsskydd som Emmy kan ha när hon t.ex sitter vid datorn. Dessa får man så hon skulle beställa rätt storlek, Emmy har VÄLDIGT smala handleder! Emmy fick oxå rita sin egna smärtgubbe och rita ut var hon har ont. Hon gjorde kryss på nacken, ryggen och fötterna.

Efter detta var det sjukgymnastens tur! Vi gick in i ett annat rum och där började hon med att mäta muskelstyrka i Emmys ben. Hon var svagare i vänster, kan kanske bero på att hon är mest överrörlig på den sidan. Hon mätte oxå hur pass överrörlig hon är och knäna var nästan 20 grader, det är rätt mycket...


Sen så kollade hon Emmys rygg, hennes hållning och hennes fötter. Fötterna är väldigt rörliga på Emmy. Remiss ska skrivas till Team ortopedteknik i Jönköping till både skor och inlägg. Remiss ska oxå skrivas så hon kan få någon form av stödbälte så hon kan sitta lite rakare, hon har en tendens att falla ihop som en hösäck, inte bra alls!

Sen fick hon ett pulsbälte och Emmy fick gå en sträcka under 5 minuter och pulsen mättes var 30 sekund. Sedan mättes den efter att hon hade stannat i 5 minuter/30 sekund. Vi pratade oxå om att Emmy gnisslar rätt mycket tänder när hon sover så kanske att det blir remiss till tandläkaren oxå.

Efter detta var det en ganska så trött flicka som ville hem! Emmy åkte sedan till sin pappa medans jag tog en värktablett och somnade i soffan bums... Bakfyllan hade nämligen inte släppt ordentligt ;-)