lördag 23 april 2011

En alldeles underbar åktur!


Då vart det dax för årets första utflyckt. Benen till vänster är Anettes och dom till höger är då mina... Vädret var alldeles underbart så både sandaler och 3/4 brallor hade nog varit att föredra. Fast ibland blåste det till så man visste inte riktigt om man skulle vara koft-lös eller inte!

Första kortet togs utanför en sommarstuga som vi gick förbi, gräsmattan var alldeles full av dessa blommor:


Vi åkte den lilla vägen mot Ormaryd, en väg som dock är asfalterad trots att den är liten. Himla bra för då skumpar det inte så mycket. Lite med trafik är det oxå, helt perfekt med andra ord.
Både Anette och jag gillar träd, jag gillar speciellt äldre träd som ser lite skamfilade ut. Gamla tallar med lite krokiga grenar är favoriten men idag fotade jag en gammal björk:

Hembygdsgården ligger så fint på en liten höjd. Nedanför växer det massor med blåsippor. I år var det inte så många men med tanke på hur varmt det har varit så kanske de flesta har blommat över...

Här är huvudbyggnaden och till höger ser ni min rullstol:

Solen sken så skinnet får sig en liten bränna:

Hela området omringas av en gärdesgård som har gjorts om ganska nyligen.

Sedan lämnade vi hembygdsgården och fortsatte en runda som kallas "stora Laerydsrundan". Vid vägkanten hittade vi kabbeleka.

Detta stora fina träd hade visst fått sig en rejäl kyss av åskan:

Innan man är i Anneberg igen kommer man till en gård som heter "Laeryd". När jag var liten och långt innan dess hade de uppfödning på welsh mountain ponnys. Nu för tiden har de kvar några hästar men de har inga föl längre. När vi var små gick man hit varenda vår för att titta på föl.

Denna lille pålle kom och sa "hej" när vi gick förbi.

Dessa små "burrar" hade jag letat efter under hela rundan, inne i samhället hittade jag dom. Jag tycker de är så söta!

Här kommer dagens fråga: Vad heter denna rosa/lila blomma på bilden nedan?

Vi tog en tur genom samhället oxå innan vi gick hem. I en trädgård finns detta lilla lusthus, visst är det vackert! Där skulle man sitta dessa varma sommarkvällar med något gott att dricka...

Ja, nu har ni fått följa med på en liten tur med oss. Nästa tur kommer att bli snart igen!

Nu e ja tebaks!

På ren småländska alltså! Igår var en riktigt helvetes-dag för min del så jag tog faktiskt en dator-fri dag.Vaknade med migrän och efter två tior oxynorm fanns skiten fortfarande där inne i skallen och malde...

Åt påskmiddag hos mina föräldrar, ävan min syster var där och smörjde kråset. När man mår dåligt så kvittar det nästan hur god maten är, det smakar liksom inte ändå... Gick (med el-rulle) hem och satte mig som en zombie framför tv:n. Inte förrän det började bli kväller tyckte jag att det började bli ett slut på eländet.

Jag tror ändå att det är bra att skita i datorn ibland, då får man veta hur viktig den är. Jag saknade den faktiskt inte på hela dagen, kändes bara skönt att inte behöva sitta där och få ännu mer skalle-bang. Tar ni data-fria dagar ibland?

Idag ska bäste vännen och jag åka ut i naturen och kolla läget. Det har ju börjat växa en massa olika blommor nu så det är väl bäst att få vara med innan de vissnar! Foton kommer senare idag...