lördag 31 juli 2010

USA - Fredag eftermiddag

På eftermiddagen skulle vi alla åka till St Armand, ett ställe där det är riktigt flotta affärer. Dock kan man knappt handla nåt, allt är så dyrt men det är riktigt roligt att kolla på allt.

Precis innan vi kom fram stannade vi för att kolla in en staty som är så himla cool. Denna staty gjordes efter ett kort som togs på ett par som kysstes. denna man hade kommit hem från kriget. Han gick av båten och hittade sin fru ståendes på kajen, de var så glada att se varandra och de kysste varandra passionerat! Sen gjordes då en staty efter det kort som togs till minne av kriget. Visst är den cool!


Sen är det vanligt att alla ska ta ett kort på varandra när man kysser sin partner. Pappa och mamma skulle då stå i samma position som statyn. Dock hade mamma ont i ryggen så hade pappa böjt henne mer bakåt så hade hon nog gått av på mitten!


Sen åkte vi då till detta St Armands. Det är som en rondell i mitten och allt är i en cirkel. Jag hittade en affär med mitt namn på:


Sen gick vi till det ställe som Dale och Janet hade tänkt från början, glass och fudge-stället! Tala om att det luktade gott när man klav in! En bagare stod och gjorde fugde när vi kom in och de hade smakprov så man fick smaka denna underbart goda choklad...

Jag köpte en bit fudge och lite annat som Emmy ville ha. Sen köpte vi glass och satte oss utanför och åt. Hur mysigt som helst.


Vi gick runt och tittade på allt en bra stund innan vi gick hem. Här är Emmy och Janet:


Vi var riktigt trötta när vi åkte hem. Det hade varit en lång dag och det märks att man inte är van vid varken detta tempo eller värmen. Emmy och jag spelade lite UNO innan vi däckade i sängen...

Fortsättning följer...

USA - Fredag förmiddag

Vi startade denna dag med att äta frukost ute. Här gör de så ofta, kanske därför de är så feta! De äter ägg och bacon, wraps, panncakes med sirap och till detta rostat bröd och kaffe. Inte direkt något hälsosamt direkt, jag äter inte sådant här hemma men här äter man det som finns, så är det bara...

Efter frukosten åkte Dale, mamma, jag och Emmy till Siesta beach. Pappa hade bränt ryggen så han ville stanna hemma och Janet var tvungen att följa med sin mamma och pappa på begravning... Vi hade med oss varsin stol och handdukar och vatten naturligtvis. Solkräm är oxå ett måste. Jag smörjde in mig med solfaktor 30, ändå brände jag mig! Jag vet inte om det är på grund av mina mediciner för annars brukar jag inte bli bränd när jag har så högt solskydd.


Denna beach är helt underbar, denna vita sand som känns som sammet under fötterna... Jag fyllde en tom vattenflaska med sand när vi gick hemmåt.

De har livräddare här oxå, de har fyra torn som de står i och spanar på folket. Tror inte att de har så¨himla mycket att göra dock för det är rätt lugnt här, inga direkta vågor eller så. Bra att det finns iallafall!


Jag satt uppe i min stol och spanade ut mot vattnet för att se var Emmy var. Tog lite tid innan jag såg henne för det var bara ett huvud som stack upp:


Sen märkte hon att jag tog kort och då var hon tvungen att posera lite:


Efter två timmar åkte vi hem och det var nog tur för både mamma och jag hade bränt oss. Emmy däremot har ett skinn som tål solen, hon blir sällan bränd.

Fortsättning följer...