lördag 18 juni 2011

På spaning bland grässtrån och humlor...

Idag har det varit relativt bra väder än så länge. Ingen sol men tack och lov hänger regnet kvar uppe i himlen än så länge... Jag har tagit ut mina två djur idag. Först Gibson som fick skutta bland trädrötter och mossa. Sen var det Buddhas tur...


Oftast när jag har tagit ut Buddha så har han nästan direkt velat gå in. Så var det inte idag kan jag säga! Han såg en massa djur och den stora tigern inom honom tog över!

Här är han på spaning efter en humla:


Det fanns massor att lukta på oxå, varenda grässtrå skulle kollas...


Sedan tog vi en liten tur utanför trädgården. Där står det ett träd som jag länge har funderat över, hur kan det leva? Kolla på det, hela trädet är på detta vis, från rot till topp!


Dessa blommor har börjat sticka upp överallt i syrénhäcken. jag tycker att de ser ut som krinolinkjolar!


Vi var ute rätt länge men till slut ville kissen iallafall hem. Han är så väldresserad så när man öppnar dörren så skuttar han direkt in och upp för trappan! Vad han däremot inte förstår är att han kan gå åt andra hållet... När jag ska ta ut honom får jag bära honom, han bara KAN INTE gå neråt!

Tussan frågar "Var har du varit?"...Räkor...

Igår kväll undrade en av mina grannar om jag möjligtvis ville ha en kasse med räkor? Nu är det så att grannens son jobbar inom hotell och restaurang. Kvällen innan hade det varit räkfrossa på hans ställe men allt gick inte åt så nu var de tvungna att antingen låta grannar och bekanta smaka eller slänga allt.

Jag hade ju precis kommit hem från smörgåstårtan som delade plats i magen med en kladdkaka och glass...Tror ni jag var så sugen på räkor? Nä... Men då kom vi på att katterna kanske ville ha så jag tog en kasse och började skala...

Bägge katterna plus hunden satt nedanför skalandet och sniffade. Buddha klättrade till och med upp på stolen och stod där med frambenen på ryggstödet för att kunna se vad det var som luktade så gott. La ett par stycken på en tallrik och här ser ni resultatet:


Buddha luktar väldigt noga, kan de vara förgiftade? Inget kunde övertyga honom, han vände på klacken och struntade i godsakerna!


Tussan däremot åt som om hon inte hade fått mat på hela dagen! Jag tror hon åt upp 8 räkor till slut...


Själv tycker jag sådär om räkor... Kanske är det för att man osar döda havsdjur efter skalningen...