tisdag 30 november 2010

Ibland tar det sig!

För första gången NÅGONSIN (skojar inte!) så har jag varit före i tiden. Iallafall med detta : ATT KÖPA JULFRIMÄRKEN!

Ett år skrev jag alla men hade inte råd att köpa frimärken... Tycker nog ändå att det är lite kul med julkort. Visst att man kan skicka via nätet eller sms men för mig är julkortet en tradition. Så idag har jag börjat med "julkorts-listan". Eftersom jag är en aningens vimsig så har jag ju ingen aning om vilka jag skickade till förra året eller vilka jag fick ifrån... Jag får helt enkelt improvisera!

Denna dagen har varit en underbar dag förutom en sak: det har varit skitkallt! Annars har solen strålat och vintern är ju så vacker... Sådana här dagar skulle jag önska att jag kunde gå en runda i skogen... Just nu är det för kallt för att sitta still i en rullstol. Undra om det skulle hjälpa om man fick tag på en begagnad rymddräkt, det vore väl bra mot kylan iallafall??? Jag skulle dock inte ha glashjälmen på... (bara vid minus 25...)...

Gårdagen gick från superbra till as-dålig...

Igår fick Anna-Britt och jag för oss att vi skulle åka till stan. A-B har inte dubbdäck på sin bil så vi skulle ta min bil och jag skulle köra. Först skulle vi bara komma in i bilen...

Öppnade främre dörren och det gick bra, hade haft värmen på ett tag. Sen öppnade jag bakre dörren och den gick inte att stänga sen... Attans! Var bara att stå där och se fånig ut och försöka slå igen den ett tusen gånger men ack, ack... Ett tag trodde jag faktiskt att vi skulle få strunta i resan men då helt plötsligt fastnade dörren!

Sedan skulle ju bagaget öppnas oxå... Detta projekt var dock alldeles för jobbigt för oss "kärringar" så vi åkte utan att ha fått upp det.

Vädret var underbart trots tio minus, solen sken och vi njöt av resan in till stan. Tog och stannade vid ÖB, handlade som fasen och i kassan började jag att tänka på mitt bagage som inte gick att öppna... Fasen! Ringde till pappa (som är fastighetsskötare just till de hus där ÖB ligger), han var i närheten och kunde rädda oss! Han tog en kofot och slog bort all den is som gjorde att bagaget inte gick att öppna! Underbart att ha en så snäll pappa!

Sedan åkte vi till en underbar liten blomsteraffär där det fanns hur mycket som helst att köpa! Jag köpte en mörkröd stor amaryllis plus en vit mini-amaryllis. Ska bli jätte-spännande å se hur den ser ut!

Sen for vi till Willys och efter det var bagaget helt fullt! Nu började jag att må riktigt dåligt, huvudet kändes som om det var löst och det värkte som fasen i kroppen... Hem kom vi iallafall! Gick en liten runda med hunden och plockade sen in alla varor. Sedan var det soffan för hela slanten. Var som en zombie hela kvällen. Kroppen kändes som om den fick elektriska stötar hela tiden, varenda muskel krampade...  Klockan halv åtta gick jag och la mig!!!

Vaknade väl några gånger men bara för att somna om. Dock så hade jag ställt klockan så vid halv nio gick jag upp efter att ha sovit i 13 timmar!!! Sömn är bästa medicinen eller hur!

Jag kan säga att jag mår inget vidare idag... Man får betala för att man har roligt men det kan jag ta!