tisdag 27 april 2010

En helvetes-tisdag...

Nä idag mår Renée INTE bra. Efter våran skumpiga utflykt så tänkte jag att kroppen kommer att protestera en vacker dag. Igår började det. Idag är det ännu värre. Precis som om jag hade mensvärk i hela kroppen, det är så himla svårt att förklara men jag minns när jag hade mens (har p-piller och har inte haft mens på snart 10 år) så mådde jag så jäkla dåligt. Värken gjorde att jag inte kunde vara still utan jag skulle helst springa om jag kunde.

Numera har jag ju medicin mot det värsta... Tack och lov! Jag bara hoppas att medicinen biter idag för jag skulle så jäkla gärna vilja åka och titta på loppis i stan. En av mina "EDS-kompisar" frågade varför jag inte längre kan gå (eller var det inte så?). Svaret är inte så enkelt egentligen eftersom orsaken är en salig blandning av allt!

1. Nerverna i mina fötter och ben är så pass ikläm så varje steg är en plåga. Efter 25 meter så börjar det helt enkelt att bli olidligt. Detta kan inga tabletter ta bort utan jag får lära mig leva med det.

2. Överrörligheten gör att kroppen säckar. Vi kan säga att det blir som en kedjereaktion från mina fötter och till knoppen. Inget är stabilt längre...

3. Orken finns inte... Jag får jättesvårt att andas, mjölksyra och kramp om jag överanstränger mig.

4. Har inte direkt någon balans kvar eftersom kroppen inte orkar hålla sig rak. Går som en "fyllehund" till slut.

När jag fick min rullstol så kunde jag knappt gå inomhus på grund av smärtorna i fötterna. Numera går det bra att röra sig inomhus men jag står inte och diskar eller lagar mat (diskar gör hemtjänsten numera).

Hoppas du fick svar på din fråga och inga frågor är för pinsamma eller så, jag svarar GÄRNA!!!