lördag 12 februari 2011

Saker man tror är utrotat...

Barnet kommer hem från att ha varit och lekt. Känner att hon luktar konstigt och går nära och sniffar. Hon luktar RÖK, luktar rök som fasen alltså! Frågar henne om kompisens föräldrar röker. Jodå, det gör dom och i hela huset dessutom... I HELA HUSET? Att röka under fläkten är väl en sak men detta med att röka precis överallt är ju så sjuttio-tal, jag trodde det numera var utrotat!

Barnet ligger nu i badet för så illa kan hon banne mig inte lukta! Att föräldrar gör som de vill är ju självklart men jag kan inte begripa hur man kan utsätta sitt barn för en massa rök. Lägenheten här brevid min är ju migrationsverkets och den förra familjen som bodde där rökte som fasen hela tiden. De kunde sitta och spela kort med varsin cigg i munnen, jag kände röklukten fastän fnstret var stängt... Därinne hade de oxå en massa ungar som säkerligen fick i sig ett par cigg om dagen på grund av passiv rökning...

Min flicka har dåliga lungor, nu märkte jag att hennes lungor dock är relativt bra för hon blev ju inte dålig. Numera blir ju Emmy mestadels dålig när hon blir förkyld men det kunde ju varit så att hon kunde blivit dålig... Jag är inte emot rökare överhuvudtaget men jag förstår inte hur man kan sitta och röka i hela huset, allt luktar ju illa! Dyrt är det oxå, ett paket cigg kostar ju massor och röker man ett paket om dagen så blir det lätt en tusing i månaden...

Ja, ja... Det var inte meningen att det skulle bli nån sorts "sluta-röka-inlägg" men jag kan säga från egen erfarenhet att man tjänar både kroppsligt och ekonomiskt att sluta med skiten.

Nu ska jag försöka få en unge att gå upp ur badkaret (ingen lätt match..)...

Ska vi prata väder?

Ja, en liten sväng får det bli så. Igår var det storm, trodde faktiskt att mina numera döda balkongväxter från förra sommaren skulle flyga till Flisby men det ville de inte... Synd för nu måste jag bära ut dom till soptunnan själv (när snön försvinner, varför tog jag inte bort dom innan snön kom? Svar: Jag orkade inte...)... Snön yrde och det var riktigt jävel-väder helt enkelt!

Idag är det visserligen rätt så kallt men STRÅLANDE sol. Jag fattar inget? Hur kan det ändra sig så? Ingen är gladare än jag över att solen vågar sig fram, man blir varm ända in i själen!

Igår var det som sagt en riktigt kall och "rösen" kväll och efter sista rundan med hunden (som inte var en runda utan han fick kissa en enda gång och sedan vände jag faktiskt, höll på att skaka sönder av köld!) var jag tvungen att hoppa i säng och värma mig med täcket ihoprullat som en kåldolme!

I morse så vaknade jag av att det var en liten kisse som "knastrade" mig i örat, den kissen kan spinna han! Morgongos med två djur och ett barn, det är grejer det! Dock är det ett mörkt moln på min himmel idag, huvudvärken from hell är och hälsar på... Förbaskade snyltgäst, jag har inte bett den att komma hit!