onsdag 7 mars 2012

baka, baka, jäkelkaka...

Ikväll ska vi ha sticketräff. Någon får baka något att äta och idag var denna "någon" jag. Hittade ett recept på kärleksmums som jag tyckte såg mumsiga ut och skulle skrida till verket.

Kollar i kylskåpet och märker att det fattas två ägg till receptet. Tar på mig och går till affären och köper ägg och går hem igen. Är redan då rätt trött i kroppen (för att inte tala om "dagen-efter-ont" efter igår...) men börjar ändå med kakan.

Tror ni skulle skratta om ni såg mig baka... Mjölet står som en dimma, jag är full av kakao och det kletas överallt. Ja ja... Det blir ju en kaka iallafall och in i ugnen for den. Det stod på receptet att den INTE fick bli torr... VAD TROR NI DEN BLEV??? JO, TORR (som Sahara typ...)

Gör det där "kletet" som ska vara över och det bara strular hela tiden... Till slut är det chokladklet över hela köket... Får torka klet på köksluckor, på golvet och på burkarna med gryn... Jag blir så trött...

Jag tänker bjuda på kakan iallafall, det går att doppa den i kaffet i värsta fall...

Lite otur kanske?

Vissa dagar ångrar man att man steg upp överhuvudtaget. Igår var det lite en sådan dag. Fast först var jag med min ledsagare för att shoppa loss på Dollar Store. Åh vad jag gillar denna affär! Har köpt rengöringsmedel, toarent, sköljmedel, diskpropp, chips, fin burk till tvättmedlet, presentpapper, mappar till alla stickmönster och något mer som jag tyvärr har glömt... Jo, en bh för 30 spänn, helt utan sömmar! En dröm när man är en känslig typ... Just det, jag köpte mååååånga klädvårdsrullar oxå...

Iallafall så blev Maries bil full innan vi var hemma. Roligt hade vi för vi pratade på vägen. Jag har väl inte varit ute och vandrat så långt på länge så mina fötter kändes som stora klumpar som brann på kvällen. Ibland får man trotsa värken helt enkelt, JAG KAN liksom. Fast jag är ju en sådan människa att det gör inget om man får ont bara man har haft roligt!

Nu till otursdagen. Kollar på mitt kvitto från Dollar Store. Jag brukar alltid kolla i affären men just idag så blev det inte så. När jag väl kollade så hade de tagit betalt för 6 stycken tuggummi-burkar när jag bara hade köpt en. En burk kostade 20 spänn så det var ju 100 spänn jag hade betalat för INGENTING!

Väl hemma så gick jag ner till Anette med en mössa som mamma hade sytt ihop åt henne. Då sitter hon och testar sina nya knitpro-stickor. Dock bara lossnade de hela tiden så jag skulle snurra ihop dom. DÅ GICK ENA SPETSEN AV!!! Maj gadd, där stannade hjärtat i hela 2 sekunder... Fast Anette ska reklamera dom för hur ska man lyckas att bryta av dom när man inte har någon kraft i händerna? Märkligt...

Sen när jag väl satt där så ringde Emmy på mobilen. DÅ har hon och en kompis stått och dansat i köket (fast jag tror de stod i tv-rummet) och plötsligt ramlade en tavla ner i tv-rummet. "Krasch" sa det och glaset gick i tusen bitar... Andra tavlan som hon kraschar kan jag meddela...

Efter att ha städat upp detta (barnen fick göra detta alltså!) så hände det inga olyckor mera. Dock ringde Anette och berättade en otroligt rolig sak men det ska nog inte jag berätta utan det får hon göra!

Bilder på det stickade kommer då jag lyckas få ur den där jäkla tummen som för tillfället sitter så in i norden...