Tigris frågade mig varför man förväller svamp. Ja det kan man verkligen undra! jag har försökt ta reda på detta och ska man frysa in svamp så bör man förvälla dom innan nämligen. Fryser man in dom som dom är tappar dom både smak och konsistens.
När man förväller svamp använder man bara en vanlig kastrull. Man tar den rensade svampen och lägger i den utan att använda matfett eller något annat. Sedan låter man helt enkelt svampen stå på ganska svag värme och puttra i 10-15 minuter tills vattnet är borta. Har man stora mängder svamp tar det ju längre tid. Efter att svampen har svalnat så fryser man in den för att senare plockas fram då svamptiden är förbi för länge sedan!
En svamp som är förvälld håller i gott och väl ett år om nu inte något fett är tillsatt. Då håller den bara i några månader.
Vill ni veta mer om svamp (visst vill ni det) så kan ni klicka
HÄR så kommer ni till svampguiden. En mycket bra sida! Här finns även en massa recept på vanliga och ovanliga svampsorter.