torsdag 5 maj 2011

Buddha är glad!

Varför? Jo, hans älskling har vaknat upp ur sin koma! Hela förmiddagen låg hon bakom sängen och ville inte bli störd. Jag förstår henne, hade jag gjort samma operation så hade jag nog legat som en pannkaka i två veckor, MINST! I eftermiddags vaknade kissen till liv och Buddha blev så lycklig över att hon ville busa med honom! Dock visade hon att hon hade ont, fräste åt Buddha gjorde hon! Fast det skulle jag oxå göra om det kom en katt som var dubbelt så tjock som jag själv, farandes som en projektil rätt emot en och krocka hejdlöst... Sådan är han lille Buddha!

Ute är det rått och kallt... Vantar hade jag på mig nyss på hund-rundan... Måtte det bli lite varmare snart...

Ny från topp till tå...

Dottern hade på sig nya kläder idag, allt var nytt utan jackan! Hon stod framför spegeln och kollade så hatten satt bra och sedan skuttade hon iväg, lycklig som attan... Visst att det kostar pengar men ack vad kul det är när man ser att hon är så himmelens lycklig!

När jag var liten så fick jag inte några nya kläder... Min mamma jobbade inte och ekonomin var väl inte direkt på topp så att säga. På den tiden sydde folk mer kläder mot idag, på den tiden var det billigt att sy kläder oxå. Så hemmasytt eller ärvt, det var vad man fick ha på sig. Mamma sydde oftast om brorsans kläder så det blev tjej-kläder... Ett par manchesterbyxor blev en kjol...

Jag avskydde dessa kläder... Anledningen var att min bästa kompis alltid fick nya kläder, precis sådana som jag ville ha! Mina kläder var väl fina men omoderna, det var därför jag avskydde dom... Min mamma började jobba när jag var 12 år ungefär, då började man få köpta kläder. Fast sedan var jag ju så stor så jag fick mitt egna barnbidrag och det skulle gå till kläder oxå. Att man hade råd... Fast det hade man ju inte.

Därför vill jag att mitt egna barn inte ska känna så som jag gjorde. Visst att jag inte har så himla mycket pengar men hon ska inte behöva gå i kläder hon inte vill ha! Bättre att köpa sådant som hon använder än kläder som bara ligger i garderoben...

Detta inlägget blev visst en liten historia, hihi!