torsdag 31 mars 2011

Vad duktig jag är!

Ibland är jag riktigt stolt över mig själv. Stolt över att jag faktiskt kan komma fram till en lösning genom att lirka och inte tappa tålamodet. En ny medlem i familjen kräver ju att man får använda huvudet lite.

Lilla Tufsan hade både långa klor och tovor i pälsen. Pälsen är ju en sak, krävs ju borstning flera gånger, det går inte att få bort allt med en gång precis! Klorna var ju en annan sak... Hur skulle jag göra utan att bli slarvsylta? Märkte att kissen inte gillade att bli fasthållen, då for hon åt alla håll! Så jag tog och gjorde det medans hon låg helt stilla på rygg i sängen! Vi blev nog lika snopna bägge två att det gick så bra.

Snart är hon ju vacker som en prinsessa! Buddha är ju prinsen så de borde ju passa ihop ju. Buddha sjunger serenader för Tufsan och tror att han är den snyggaste mannen i världen. Jag tror att Tufsan tycker att han är en pojkspoling för hitintills har hon vänligt men bestämt jagat bort honom! Det är nog tur för Tufsan att Buddha är en ragdoll, han blir trött efter ett tag och måste vila, hahaha!

Det är inte lätt att vara ny...

Det tar säkert ett tag innan våran nya familjemedlem är lika gosig som Buddha men det går åt rätt håll iallafall. Från att ha bott inne på en toalett och inte vågat gå ut på grund av en hund till att strosa runt överallt och kolla in hur vi har det här. Trots en hund (som inte bryr sig) och katt (som bryr sig VÄLDIGT mycket) så går det över all förväntan.

Här är hon i fönstret och har blivit en "alien-katt"!

Traskar runt bland mina orkideér medans jag själv hade hjärtat i halsgropen (vält INTE ner någon blomma nu!)...


Fast en olycka händer ju så lätt eller hur?

Det var dock tur att det inte var någon som hade stänglar för då hade jag nog blivit lite sur. Nu var det bara en kruka som gick sönder, ingen fara.

Hon måste ju tänka att hon har kommit till ett himmelrike, från toalett till ett klätterträd!

Hon har faktiskt sovit här inne i natt! Buddha brukar ligga där på eftermiddagarna så det lär väl bli slagsmål om det...

Igår låg jag och läste och hon hoppade upp i sängen. Gick runt mig och purrade lite, undra vad hon ville berätta?
Idag på morgonen märkte jag att hon har kissat på lådan. Skitbra för det var jag lite orolig för.
Sedan vågade hon sig inte ut i köket så jag ställde ett fat med mjukmat inne i sovrummet. Tog sedan hunden på en sväng. När jag kom tillbaka var allt uppätet!!! Det var inte dåligt. Nu har hon lagt sig bakom sängen och sover, hennes bästa gömställe tydligen, INGEN kommer in där!

Tuss är inte kastrerad ännu. Nu äter hon p-piller så det inte ska bli nåt mellan Buddha och henne. Inte för att jag skulle kunna tänka mig detta, han får inte komma nära henne men man vet ju inte. Hon ska kastreras sedan men nu ska jag ta Buddha först och sen får jag vänta lite för jag måste samla inop lite pengar först. Tänkte vänta tills de har sådana där kampanjer, man får det lite billigare då.

På morgonen låg hon och gottade sig inne i klätterträds-huset så gick jag fram och började kela lite med henne. Vad är det jag hör? Lägger örat mot hennes kropp och lyssnar... Jo, hon spinner!
Jag tror faktiskt att det blir så att Tufsan stannar här!