söndag 28 november 2010

En riktigt snöig advent

Utsikten från mitt vardagsrumsfönster... Eller bristen på utsikt för snart ser man ju inget för all snö. Just nu fullkomligt VRÄKER det ner ännu mer snö så risken finns nog att vi blir en aningens insnöade idag... Vaktmästarna här är ena riktiga latmaskar nämligen och skotta på en helg är inget de prioriterar... Snart kommer jag dock att explodera av ilska då jag inte orkar pulsa i snö.  

En sak som är bra med min lägenhet är att inne är det varmt! Sedan håller jag värmen med min restgarns-sjal som jag har på mig varenda minut. Varm och go!

Jag håller ihop den med ett skärp så den inte far iväg.

Fick en fråga om hur man gör en sjal. Svaret är att kan man sticka räta maskor så kan man göra en sjal. Jag brukar börja med tre maskor. Sedan ökar man en maska efter första maskan på varje varv. Så håller man på tills man har fått rätt storlek, smidigt!

Jag håller på med ett nytt projekt men jag tänker inte visa det förrän det är färdigt. Jag hittar på mönster i huvudet och sen vet man ju inte om det blir bra när det är färdigt... Garnet jag hade hemma räckte dock inte så jag har beställt mer.

Nu tror jag att jag ska ta den där mys-stunden med tänt ljus och en kopp te. Jag har druckit kaffe idag och jag glömde faktiskt att tända ljuset i staken... Jag är inte förvånad...