tisdag 11 maj 2010

Hur är det egentligen?

Ikväll blev det ett litet stick-café. Anledningen att jag säger litet är för att det stickades lite mindre än vanligt och pratades högt och ljudligt om en massa olika ämnen.

Ett ämne som kom upp hela tiden var om det var bättre förr? ja vi pratade om skolan, barnuppfostran och diverse andra "problem" som finns i vårat samhälle nu för tiden. Ta bara detta exemplet: Medans vi satt där i vardagsrummet och stickade så kom det en mopedist och körde över våran gräsmatta på baksidan, plus att personen kör endast på bakhjulet... Han hade dock vett till att ha på sig hjälm!

Visst jag har oxå varit ung och lite "crazy" men var har hänsynen tagit vägen? Var det så här förr oxå? Jag vet av egen erfarenhet att när jag började högstadiet (I slutet på 80-talet) så fanns det stökiga elever oxå så jag håller fast vid att problemet alltid har funnits, bara att det inte var så upplyst då plus att det finns farligare saker att ta till nu för tiden (t.ex vapen).

Är föräldrar dåliga på att ha koll på vad deras barn har för sig? Jag tror inte att det var fler föräldrar ute och kollade sina barn förr, iallafall inte på min tid (mina föräldrar var det INTE, jo en gång var mamma ute och cyklade efter mig...).

Skolan var ju hårdare förr men var det bättre? Blev det bättre människor av eleverna om dom fick sig ett rapp på händerna? Är dagens föräldrar alldeles för mesiga? Många frågor som det kanske inte finns bra svar på...

Jag tror iallafall att dagens föräldrar jobbar alldeles för mycket när barnen är små. Dom åren är så himla viktiga och åren går så himla fort. Jag tror att det är viktigt att det är föräldrarna som ska forma barnen och inte dagis eller skola. Dom ska liksom bara stötta upp det som föräldrarna har byggt upp.

Vad har DU för åsikt om detta? Var det bättre förr???

Söta små dunbollar å andra fina bilder...

Gick runt dammen idag för att se om våren hade krypit ut ur sin håla på riktigt. Man blir nämligen så lurad när man ser att solen skiner, man går ut och får en riktig chock över hur kallt det faktiskt är!

Trots kölden så har naturen börjat grönska på riktigt. Det är underbart vackert ute!


Vitsippor trängs ihop med gröna små grästuvor...


Gibson bara äter gräs... Han är överlycklig att det äntligen finns gräs att äta! Han kräks inte av det utan gräset kommer ut den naturliga vägen.


Sedan hittade jag dom söta små dunbollarna. Dom var inte riktigt med på noterna att bli fotograferade men med massor av zoom gick det till slut. Visst är dom så söta!


Utanför våran gård finns det en lind. Så här vacker är den just nu! Den gröna färgen riktigt lyser i solen! Har för mig att man använde lindblommor till nån sorts skönhetsmedel, någon som vet?

Dagen efter...


Denna bilden visar precis hur jag mår just nu... Fy fasen, min rygg är helt broken... Attan vad man får betala för att man har haft kul en dag. Ryggen värker och känns helt lös. Korsetten får dras hårt om livet idag!

Hunden är lugn idag. Dock har jag märkt sviter efter gårdagen... Pälsen har liksom ramlat av i raketfart! har borstat av honom hur mycket som helst! Tur att inte vi människor tappar håret när vi är nervösa...

Vädret är helt underbart denna dag. Solen skiner och från mitt köksfönster ser jag solen glittra i dammens vatten. Gässen har fått ungar och dom ser visst ut som små dunbollar som går efter sin mamma. Jag ska ta en tur lite senare och kolla om jag ser någon liten dunboll och till och med få den på bild! En tur bland allt det vackra kanske kan få min rygg att bli bättre, vem vet?