söndag 4 april 2010

Patient 67


För första gången i mitt liv har jag lyssnat till en bok. Det blev denna "Patient 67" som heter "Shutter Island" på bioduken, huvudrollen spelas av Leonardo DiCaprio och har den inte kommit på bio än så är den på väg.

Denna bok handlar om en ö "Shutter Island" där det finns gamla militärförläggningar som numera används till mentalpatienter. Kommisarie Ted och hans kompanjon Chuck åker till ön efter att en av de mentalsjuka har rymt från sjukhuset.

Jag ska inte berätta för mycket men jag kan säga att jag tyckte att boken var spännande men slutet var jag inte riktigt beredd på! Absolut läsvärd men det finns bättre böcker. Vore kul att se om filmen är lik boken eller om dom har ändrat något. Jag skulle mycket väl tänka mig att se filmen bara därför att!

Blanda färger...

Jag bara älskar färg och form. Skulle jag hamna i ett rum med bara vitt så mår jag lite dåligt, det blir för kalt för min smak. Som ni kanske förstår så är mitt hem fullt av färg, speciellt mitt sovrum. Där har jag försökt mig på någon slags indisk look men med tanke på att jag inte är miljonär så har det tagit tid att få till det som jag vill. Inte är det färdigt än inte, och inte blev det bättre av att jag blev sjuk och inte orkade... Men jag gör så gott jag kan och det blir som det blir!

Även i mitt sticke syns min glädje över färger. Nu gör jag alltid toppen på sockan i en annan färg så sockan blir mera "jag" på något sätt. Här är mitt senaste alster som blev färdigt igår:Militärstrumpa med lila topp! Ja så kan det bli! Om ni undrar varför jag bara stickar sockar så är det för att jag och Anette ska stå och sälja våra alster på hantverksmässan i oktober (hade jag tänkt) och då ska jag bara sälja sockar. Min mamma kanske oxå ska vara med på ett hörn, hon syr förkläden av gamla gardiner och lakan som hon ska sälja billigt.

Jag har dock en sak som jag verkligen avskyr som gör arbetet svårt... Jag pratar om fästandet av alla trådar... Har man för det första en tumme som är ur led och för det andra fingrar som inte lyder ett skit så är det svårt att hålla i en liten nål... Hmm... Finns det "fästningsmaskiner" ;-)