torsdag 28 juli 2011

Det bidde ingen rabarberpaj...

Åh nej, rabarberpaj får man om man kommer vid en viss tid förstår ni. Rosenvante kom vid "räkmacke-tiden" och då bjuder man på räkmackor alltså! Kommer man på morgonen får man havregrynsgröt, kom inte då om ni inte gillar gröt... På en viss tid kan man faktiskt få hundmat så var inte alltför säkra på vad som bjuds här, man vet alltså ALDRIG, hihi!

Vi började med att sitta ute och äta dessa goda mackor. Efter en stund kom Emmy oxå och Ingrid och Sten hade med sig Inez och gissa om bägge två blev lite glada. Emmy gillar hundar och Inez gillar barn, kan det bli bättre?
Sen började det regna, naturligtvis och vi gick in till Anettes lägenhet och blarrade och blarrade hur länge som helst, ja vi hade nog kunnat blarrat hela natten om nu inte Rosenvante med följe skulle vidare... Nu vet vi hur vi ser ut iallafall, det är lite kul! Eller? Ja, ni fattar vad jag menar väl? Det är iallafall så himla kul att träffa nya vänner!

Vi fick en burk med sylt i present, väldans kul då varken Anette eller jag har ätit detta:


En annan sak som är gott är kantareller... Hittade några idag när jag gick en sväng i skogen. En underbar bild jag tog eller hur, den ser så god ut!

Världen är rätt vacker...

Igår babblade jag om bloggare som är överdrivet lyckliga. Det var rätt kul att läsa era kommentarer, kul att ni skriver vad ni tycker, det gillar jag! Alltså, ALLA får skriva precis vad de vill MEN jag undrar om det finns någon som kan var superlycklig varenda dag, året om utan ens en finne på skinkan som svider som fasen... Fast å andra sidan kanske inte alla vågar skriva om sitt underliv direkt men om själva LIVET iallafall.

Nu till något otroligt vackert (nu blev jag helt plötsligt så där superlycklig, eller?), Jag tog kort på himlen på baksidan en kväll, tala om vackert:


Oftast brukar inte sådana här fina saker bli fina på kort men denna gången ser man verkligen hur det var i verkligheten, fast verklighetens kvällshimmel var allt lite, lite mer rosa.

En annan rosa sak är min orkidé som just nu blommar i mitt köksfönster. Jag lyckades faktiskt ta kort på den när den slog ut:


Efter kortet ovan gick jag med hunden och var borta i fem minuter. Gissa vad som hade hänt när jag kom tillbaks:


Denna gången blev det TVÅ stänglar på den, vilken tur! Dessa orkidéer blommar dock inte lika länge som de "vanliga" gör, lite synd...

En anna snygg "rosa" sak är ju JAG:

Här jag mitt nyfärgarde huvud i egen hög person!

Nu ska jag ta och göra lite nytta för ikväll kommer ROSENVANTE hit!
Fortsättning följer...