torsdag 29 juli 2010

USA - Lördag förmiddag

Redan klockan halv åtta på morgonen denna lördag kom Janet och Dale och hämtade hos Barbara och Carter. Anledningen var att vi skulle åka till Farmers market i Sarasota för att köpa fisk och grönsaker. Farmers market är som våran torgdag i stan ungefär. En lång gata stängs av från trafik och de sätter upp stånd och säljer saker.

Här är lite bilder från denna marknad:

När vi kom hem så fick jag hälsa ordentligt på en av deras tre fåglar. Detta är nymfparakiten Zoey:


De har alltså 3 fåglar, en kakadua som heter Max och 2 nymfparakiter, Zoey och Peppie. Bägge nymfparakiterna har de hittat ute, någon har alltså släppt ut dom när de inte har velat ha dom längre och då hittade Dale dom ute i trädgården...

Zoey har dock bara ett öga (om ni tittar noga på bilden så kanske ni ser det, det är nämligen bara ett hål kvar där...), deras kakadua fick tag på henne en gång och bet henne. De trodde att hon var död men han hade bitit henne precis i ögat... De tog henne till veterinären och hon överlevde!

Fåglarna har det hur bra som helst hos Janet och Dale. De har burar som jag skulle kunna gå in i! Sen får de flyga fritt på dagarna. Kakaduan är dock som en vakthund så de skulle inte kunna släppa honom när vi är där. Då skulle vi oxå bli av med våra ögon!!!

Fortsättning följer...

Inga kommentarer: