torsdag 29 juli 2010

USA - Måndag

Idag var det dax att besöka nationalparken Myakka som inte är långt från Sarasota. Här finns det massor med vilda djur, alligatorer, fåglar, vildsvin,gamar, rådjur, osv. Vi körde runt här med bil och man kunde gå ur bilen och titta. Dock fick man vara försiktig var man satte fötterna och om man var smart så gick man inte in i det höga gräset! Där kunde alla möjliga djur finnas!

Här är en fågel som sitter på dessa underbara träd, de har som skägg hängandes från grenarna så skogen ser ut som om den är hämtad från sagornas värld:


Vi åkte sakta, sakta för att se om vi såg några djur och plötsligt stannade Janet. Hon hade sett ett rådjur med en liten unge. Visst är den söt:


Denna skylt talar för sig själv:


Här har vi en alligator. Vi såg faktiskt inte så många, denna varma årstid är de helst ute i vattnet nämligen. På vintern (eller vinter... 20 grader är det då unge fär...) är de mer på land och då kan det vara 20 stycken samtidigt som ligger uppe på land. Vi hade med oss kikare så vi kunde se dom ute i vattnet.


Mitt ute i denna skog satt vi och åt lunch. Konstig tanke att vi satt där det helt plötsligt kunde kommit en alligator upp ur floden brevid... HU! Men lunchen var så god, vi var riktigt hungriga!

Efter vi ätit lunch gick vi upp i ett torn så vi kunde se ut över hela Myakka. Till och med jag lyckades gå upp i detta torn men mina ben skakade när vi var uppe! Skam den som ger sig eller hur! Utsikten var helt enkelt underbar så det var värt det!


Jag kan säga att under denna resa så tar jag en massa extra medicin, annars skulle jag aldrig orka med allt detta. Jag vill gärna se så mycket som möjligt så därför proppar jag mig full med medicin! När jag kommer hem så kommer jag troligtvis ramla ihop av utmattning och ha sån värk men jag struntar faktiskt i det! Just nu har jag så himla roligt så det är värt varenda värkande muskel! Jag har skitont varenda dag men värmen här är oxå så himla bra för min kropp. Jag mår bättre här än hemma kan jag säga!

Fortsättning följer...

3 kommentarer:

Pinglan sa...

Ni verkar göra sååå himla mycket!! Hoppas alla mår toppen! Hälsa päronen!

Snäckskalsdalen. sa...

Igen, så myyyysigt ni har det och stranden är ju helt fantastisk!
Kan tänka mig att det var spännande i Myakka, jag hade aldrig gått ur bilen om det fanns en minst lilla risk att träffa på en alligator. No no no!
Fortsätt ha roligt och klappa ihop kan man göra hemma, nu gäller det att stå på!
Kramar Agneta

Tina sa...

Hej vännen.
Men Åh, va underbart ni verkar ha det!!
Ja, fy..där gäller det att se upp vart man sätter sina små fötter..annars finns det en risk att fötterna blir någons lunch =)

Så glad jag blev av att läsa att du har så kul & att du oxå klarade gå upp i tornet.
Vet precis va du menar med att det kan vara värt att bli liggandes efteråt...gäller samma för mig.
Men ibland kan jag bara bli arg. Varför ska jag inte kunna unna mig & göra nått som många andra tar för givet, för att sen bli liggandes i dagar?! Hurmf...

Jag tänker på dig & tack snälla för att du delar med dig.
Må gott & va rädd om dig.
Varm kram Tina