tisdag 4 oktober 2011

På tal om EDS...

Oftast när man talar om EDS så är det främst leder och värk som kommer upp. Själv har jag ett annat problem, ett annat STORT problem... Min stackars hud är det jag pratar om... För att förklara vidare får ni se dessa äckliga bilder på mitt skinn, dessa bilder är tagna för en timme sedan och jag kan säga att det kliar en aning...Anledningen att jag ser ut som jag gör är att skinnet är konstigt när man har EDS. "Vanliga" människor har skinnet som skydd, har man EDS så är skinnet som ett såll, det släpper alltså igenom all skit som finns i luften och allt som du tar på huden.

Själv har jag väldigt töjbart skinn, speciellt på bröstet och upp på halsen. Man kan alltså dra i skinnet så det släpper från underlaget. Detta mellanrum som finns har en tendens att dra åt sig all skit, i mitt fall har det bildats som "skit-härder" som har gjort ont (superäckligt, jag vet!). Nu har jag iallafall ÄNTLIGEN hittat ett medel som drar ur denna skit och jag har testat det mesta! Jag köpte mig en tjär-tvål och jäklar i havet vad det började bubbla och fräsa under huden! Jag har fått ut massor med skit faktiskt, skit som säkert har funnits där inne i flera år...

Tjär-tvålen har ju dragit ur skiten men  sedan var ju problemet med återfuktning, jag är torr som en öken! Numera smörjer jag in de utsatta partierna med vaselin, vaselin lägger sig som en skyddande hinna och hur bra är inte detta när man inte har något direkt skydd!

Innan jag visste att jag hade EDS använde jag parfym och annat på min hud. En dag blev jag plötsligt överkänslig mot allt som hade parfym i sig. Numera använder jag enbart bra grejer utan parfym och annan skit i. Ni som har EDS, tänk på vad ni gör med er hud, inte bara vad ni kletar på den, även tatueringar kan bli helt fel! Det är nämligen inte direkt roligt att se ut som jag gör... (jag ville inte fota hela min kropp, det ni ser på bilderna är bara litegranna...)

Ps. jag har feber och är förkyld för tillfället...Synd om mig...