fredag 12 augusti 2011

Lyckan är att svälja sin födelsedagspresent på två sekunder!

En kompis till mig kom hit och när vi skulle fika passade vi på att fira Gibson. Sockerkaka med en klick grädde plus rivna morötter på toppen, en delikatess för en blandrashund!


Först fick han se vad det var för något (la till en liten klick grädde på toppen oxå...).


Sedan fick han sätta sig och vänta på att jag gav klartecken (kameran skulle ju hamna rätt), när jag var färdig och jag sa att han fick ta den så tog han den inte, han hade inte hört mig! Då petade jag på honom och det gick bättre.


Här försöker jag då hinna med att fota ätandet av denna delikatess men ack, ack... Det var inte det lättaste!


Han tog hela sockerkakan i en svälj och det tog väl två sekunder typ... Resten tog lite längre tid, slicka rent är väldigt noga!


Oj oj vad gott!Nästan slut... Det gick på fem röda, vilken njutning det måste ha varit eller hur?


Efteråt fick både han och jag njuta, vi tog oss en runda i skogen.


Jag fick mersmak på utevistelser så efter rundan med Gibson fick jag med mig Anette på en långtur i skogen.
Denna bilden blev så in i nordens bra tycker jag:


Hallon finns det gott om och jäklar vad vi åt på ett ställe. Där lyste det rött överallt!


Sedan hoppade jag in i skogen oxå och vad hittade jag där? Kantareller så klart! Tur att det finns så gott om dom så man inte behöver gå långt, några meter in i skogen hittades alla dessa:


Så stor och fin:


Sedan ska de rensas och i förvällas i en gryta innan man fryser dom. Kantareller innehåller inget fett och håller därför väldigt länge i frysen.


Nu ska jag snart hoppa i säng. Det är endast 11 grader varmt så elementen har gått på. Ute är det höst-kallt på kvällarna... Då är det skönt att få krypa ner i en varm säng!

Gibson 14 år!


Idag är det en mycket speciell dag, idag fyller min älskade hund hela 14 år!

Han föddes i en lada på en gård utanför Nässjö. Gibsons mamma hade gått och gömt sig precis innan och födde två av de 9 valparna i denna lada. En av dem var Gibson. Det blev 2 hanar och 7 honor och jag skulle ha en hane annars fick det va. Gibson var först tingad av ett annat par men de ångrade sig och då tog jag honom.

Gibson var endast 8 dagar gammal då jag tingade honom och då såg han ut som en svart sork! Gibsons mamma var inte så förtjust i sina valpar, när det var matdax fick de stänga in henne med valparna för annars hade de inte fått någon mat. Gibson var lite reserverad som valp, kollade gärna vad de andra gjorde men deltog inte själv. Han var försiktig i allt kan man säga.

När vi fick hem honom "grät" han första natten, sen hittade vi ett par tofflor som såg ut som hundar som han sov med och då var han tyst! Gibson var väldigt lättlärd, han gjorde som man sa direkt faktiskt! En drömhund med andra ord...

Nu är han pensionerad för länge sedan egentligen, gammal som han är... Egentligen vart han pigg ända tills för två år sedan då man började märka att åldern tog ut sin rätt. Numera går vi inte några långpromenader och man får ta bilen till skogen men än är han med på noterna om man säger så. Han är faktiskt piggare denna sommaren än förra, konstigt men sant!

Hur länge ska han leva då? Ja, det får vi nog se.... Än så länge är han skapligt pigg, hur det är om ett par veckor eller månader vet ingen... Jag har sagt att jag inte vill att han ska leva en vinter till men allt beror ju på honom. Som sagt, vi får helt enkelt se...

Idag är det iallafall en lyckans dag, jag är så glad att jag har fått ha denna kompis hos mig i alla dessa år. Grattis min underbare vän! (mer om födelsedagen kommer sen!)