tisdag 13 mars 2012

Tummen ur!

Halleluja säger jag bara, äntligen hoppade tummen ur. Den har suttit hårt vill jag lova men idag gick det. Nu ska ni alltså få se det jag har stickat under en rätt så lång tid:

Först ut är en helt vanlig rätstickad trekantssjal med virkad kant. Akryl-garn.

En lång och sjön sjal i merino/akryl-garn som värmer gott om axlarna.

Denna vita sjal är en "hittepå" av mig, oxå gjord i merino/akryl.

Denna sjal är gjord i mina färger, varannat varv merino/akryl och varannat drops delight. 

Här är ett av mina senaste alster, den är inte ens blockad än och trådarna är inte fästa... En alldeles underbar sjal som inte väger något, garnet är tunt akryl/ull.

Fyra mössor stickade i ull/akryl. Alla är "hittepå" av mig.

Till sist den där koftan som jag skulle sticka till Emmy. Den är numera färdig sånär på knapparna... Buddha håller för med tassarna så ni inte ska se att den är defekt ;-)

Sen ville han kloa på tröjan men då fick jag ta och lägga ifrån mig kameran och leka "kast med liten stor katt"! Det räcker att mattorna i hallen numera har förvandlats till klösbrädor...

Ändring... igen...

Det är då fasen vilket strul det kan bli när man byter medicin! Halva dosen blir för låg och dubbel dos blir för hög... Iallafall har jag fått prata med doktor Hejco igen och nu ska vi ta och öka dosen med 30 mg och se om detta hjälper. Jag blir lite frustrerad att ha såhär ont, man kan ju knappt tänka!

Stickningen har legat lite på is men imorgon kväll blir det stickning hos Anette. Då har jag hunnit ta en dos med den nya dosen så kanske blir min kropp lite mera "stickvänlig"! Sen MÅSTE jag väl ta mig i kragen och fota det jag har stickat... Jag ska verkligen försöka, jag lovar! Hur kan det vara jobbigt då? Ta lite kort liksom... Tala om att man är svag i kropp och själ...

Nu ska jag sbnart åka till apoteket och dollarstore. Jag ringde om dessa tuggummi som jag fått betala för mycket för så det var bara att komma in så fick jag pengarna tillbaka. Vilken tur, hon kunde ju likaväl ha sagt att jag inte kunde bevisa det. Så nu ska jag snart försöka linka mig fram med en kraft som man bara får av en sak: LÅGA PRISER!