måndag 13 september 2010

Jag och min "skugga"...

Kommer ni ihåg att jag berättade om en grabb från Tjetjenien som har flyttat in i vårat hus, Arthur? Jag tror iallafall att jag kan ha nämt honom men med mitt vimsiga huvud så kommer jag faktiskt inte ihåg...

Denna grabb tror sig ha som uppgift att vara min skugga... Så fort jag går ut så kommer han som en raket från ingenstans och följer varje steg jag tar. Han är så otroligt glad i hunden så hade jag inte haft honom så hade han nog inte varit lika klistrad... Visst, det gör väl inget att han följer med ibland men inte ALLTID!

Ibland vill man liksom vara för sig själv... Idag skulle jag bara ta rullen till skogen och gå med käppen några meter in för att se om där fanns någon svamp. Gissa vem som följer med? Han trodde alltså att han skulle gå med mig i skogen med ett par utslitna sandaler! Där trodde han fel! Jag var tvungen att säga till på skarpen (på engelska) att han inte kunde gå i högt, blött gräs i dom skorna, det kan ju finnas ormar i skogen!

Först ville han väl inte gå men sedan förstod han nog vad jag menade. Jag fortsatte på stigen, plockade några gula svampar (det tog nog 15-20 minuter iallafall) och gick sedan tillbaks till rullen. Gissa vem som väntar på mig där......

Jag hoppas grabben får börja skolan snart så han hittar andra intressen än att följa med en handikappad kvinna med hund när vi går ut... Han behöver ju faktiskt ha vänner i sin egen ålder (och jag behöver mitt egna space känner jag)!

Jag stickar lite oxå!

Jag har faktiskt varit lite duktig oxå och inte bara legat på latsidan. Även om kroppen mår pest så brukar jag ligga ner och sticka lite. Min halsduk i svenskull (entrådigt) är färdig. Dock har jag inte blockat den än så den vill gärna krulla ihop sig en aning.

Den är vacker men ack så svårt det var att sticka i detta garn. Det var liksom lite struktur på garnet så det var inte följsamt för fem öre... Nu är den iallafall färdig, känns skönt!

Direkt måste man ju börja med något nytt. Det blev en alldeles vanlig trekants-sjal i ett garn som jag har skickat efter från Turkiet. Gillar färgen stenhårt! Den är som en riktig höstdag, mest tänker jag på riktigt röda lönn-löv...

Denna dagen är regnig och grå. Ja, ja... Inget att göra åt... Nåt som jag däremot MÅSTE göra nåt åt är avsaknaden av frukt och mjölk i kylen. Det blir alltså en tripp till staden idag!