onsdag 6 juni 2012

Mina orkidéer!

Jag älskar orkidéer... Jag älskar dom så mycket att jag faktiskt bara har orkidéer här hemma! Nu är det så roligt för de som är i mitt vardagsrum har fått stora stängelrycket! På 6 orkidéer har jag 11 stänglar, det är rekord här hos mig. Nu har 3 av dessa slagit ut...

Denna tror jag har fått av min ledsagare Marie för länge sedan... Den har 3 stänglar men inte så många blommor på varje, kanske 4....

Denna däremot har MASSOR med blommor!

Här är samma från ett annat håll, kolla in alla knoppar, den blir nog enorm när allt blommar (om nu allt börjar blomma, man vet ju aldrig).

Sen denna som jag köpte överblommad i Jönköping för länge sedan... Den har 2 stänglar men än så länge har bara denna blomma slagit ut. Jag älskar färgen... Om alla knoppar slår ut på denna så blir det nog 16 blommor. 

De flesta orkidéer har jag köpt som överblommade. En butik i närheten säljer 3 stycken för typ 100:- i en kasse. Då vet man ofta inte vad det är för sorter man får men jag bryr mig inte. Annars tycker jag att dessa blommor är lite dyra för min plånbok men hittar man dom så billigt så är det en annan sak.

Man kan ju verkligen undra varför dessa har fått blomsterfnatt just nu. En del har jag satt om men inte alla så det beror inte på det... De kanske är glada över att solen har kommit (även om den idag inte direkt vill visa sig...). Kul är det iallafall med blommor!

Tack för alla kommentarer om min väska, kul att ni gillade den! Någon skrev att jag skulle göra en och lotta ut på bloggen.... Ja, vem vet?