torsdag 3 juni 2010

Oops shit happens...

Varför skulle allt få vara lugnt och fridfullt en enda dag...

Detta har hänt: Emmy och jag tog en tur med bilen till staden för att handla mjölk och frukt. Kunde väl gjort det hemma men de har ingen bra frukt i affären hemma. På grund av värmen så åkte Emmy med rutan nere. Plötsligt hör jag hur motorn börjar låta väldigt konstigt... Svänger in mot själva centrum och där börjar det lukta bränt oxå!

Svänger in på en tvärgata och stannar bilen, ringer till pappa som var på väg hem från jobbet men inte hade lämnat staden ännu. Pappa kommer, öppnar huven och konstaterar följande: första delen av ljuddämparen har lossnat från sitt fäste och avgaserna kommer direkt in i själva bilen... Hipp-hipp-hurra....

Pappa lät mig köra pappa-bilen (som är en stor jäkla audi som pappa är super pedant med...) och pappa tog min bil. Vi körde bilen till parkeringen utanför pappas jobb. Där för bilen stå tills den blir lagad...

Pappa körde oss till affären, vi handlade snabbt och åkte sedan hem... Varför ska alltid bilar som jag har gå sönder när jag kör mitt inne i stan? Detta är inte första gången (och troligtvis inte sista heller...) detta händer, en gång så stannade bilen i Nässjös värsta trafikljus-korsning, jag fick till slut hjälp med att rulla bort den av två alkisar som gick förbi...

Ja, ja shit happens... Hoppas lille bilen snart blir bra... (välkommen till sjuka familjen...)

Min semester i år...

Många undrar när jag ska åka till USA. Vi åker den 20 juli, naturligtvis då det är som allra hetast där! Vi får helt enkelt överleva genom att ligga i poolen hela tiden och dricka extremt mycket vatten!

Vi flyger från Landvetter till Frankfurt, från Frankfurt till Charlotte och till sist från Charlotte till Sarasota... En resa som tar 20 timmar från start till mål (utan förseningar alltså!). På Sarasotas flygplats blir vi hämtade av vår släkting och hennes man som bor i denna staden. Sarasota ligger på Floridas västkust och är en badort.

Vi ska vara i USA i två veckor och på den tiden ska vi bland annat hälsa på Barbara som är barn till Elin som utvandrade som 16-åring från Sverige. Disney World är ju en annan sevärdhet som vi eventuellt ska kolla in. Det finns ju massor att titta på och två veckor går faktiskt fortare än man tror så jag undrar om vi hinner med allt som vi vill se och uppleva...

Jag ska försöka att blogga hela tiden som jag är borta. Klart jag vill att ni ska få se USA på lite närmre håll!!! Jag ska ta med mig min mini-pc och jag hoppas att det inte ska vara några problem med att koppla upp sig på deras nät. Finns det någon som har erfarenhet av detta så får ni gärna lämna en kommentar om lite tips! Även andra bra rese-tips tas gärna emot!

Tack snälla fru Venus!!!

Idag så hördes det ordentligt när posten kom. Det liksom smällde lite högre än vanligt när brevbäraren släppte posten i lådan. Det betyder att det är ett paket eller tjockt brev som ska till mig eller Emmy! Jag blev så glad när jag upptäckte att det var min vinst från fru Venus! Allt detta fanns i det stora kuvertet!


Emmy och jag har bestämt att vi ska åka till Åland nästa år! Vi blev en aning inspirerade nämligen! Jag ringde direkt till min ömma moder och frågade vad hon tyckte om det hela (Med tanke på att jag är en aning handikappad så måste jag ha med mig nån som kan köra mig i rullstol) och hon tyckte att det var en ypperligt bra idé!

Här ser ni Åland (jag trodde faktiskt Åland var mycket mindre, förlåt....):


Här har vi sommarvärme idag, kaffe ska snart intas ute på balkongen. Emmy har bara en halv grad feber så imorgon är hon kanske helt feberfri (hoppas jag verkligen!).

Tack än en gång för den roliga vinsten och jag sänder en kram till ALLA som läser!