lördag 25 december 2010

Sårstatus

Nu ska jag visa bilder på Gibsons sår, är ni kanske lite äckelmagade så strunta i att titta!

Första bilden visar såret hur det såg ut dagen efter själva bettet. Hålet i mitten är där hörntanden gick in. Alltså det enda egentliga hålet som blev efter bettet. En baggis kan man ju tycka men det blir oftas alltid mer skador än det lilla som syns... Ett hundbett är ALLTID infekterat, tyvärr. Plus att det blir kross-skador i huden..
Här ser ni hur kross.skadorna har gjort att cirkulationen förstörts. Detta gör att det först blir svart och sedan under det svarta finns en massa gegga... Här ser ni tydligt hur den andre hundens bett har tagit! Det stora såret är framtänderna och det lilla är baktänderna...

Här är då dagens status på det hela... Det svarta på det stora såret hade släppt och hängde i en stor skinnflik... Huuuäää.... Jag fick ta ett rakblad och ta bort det. Under kommer ny hud så småningom.

Knappt man kan fatta att ett bett kan ge sådana skador, jag trodde inte det heller måste jag säga... Nu vet jag hur illa det verkligen kan bli... Dock så ser jag att det kommer en ljus framtid så småningom... Det kommer att ta tid att läka detta naturligtvis men idag har Gibson börjat att klia sig (försöka iallafall, han når ju inte!) och det är ju ett gott tecken!

Nu väntar jag bara på att jag ska få mina pengar. Har jag inte hört något av dom fram till måndag så kommer jag att kräva pengarna på tisdag eller så blir det en anmälan. Jag har pratat med dom flera gånger och dom kunde inte fatta att det blev så dyrt! Två operationer och två nätter på djursjukhuset, naturligtvis blir det dyrt!

Jag är så glad över att det finns djursjukhus, de har varit fenomenala i Jönköping! Har kunnat ringa när som helst och fråga om saker och de är otroligt snälla mot djuren. Nu väntar jag bara på bakterieprovet som troligtvis är klart på måndag. De kunde än så länge bara se att det var massor av baciller i såret men inte vad det var för sort.  Dock tror de att det är rätt antibiotika ändå, det har ju blivit bättre!

Tack till er för alla goa kommentarer och tips! Ni är guld värda ska ni veta!