torsdag 23 september 2010

Jag åker stor-buss!

Idag gick sjukrese-bussen till Nässjö och Nässjö Läkarhus som finns i denna enormt snygga byggnaden.

Min doktor har som sagt kommit tillbaka från en hjärnblödning! Tack gode gud för att han blev relativt återställd! Dock tänker han inte jobba mer än 75% i fortsättningen. Good! Jag sa till honom att "Nu jäklar sköter du dig i fortsättningen!". Jag vill gärna ha kvar honom som läkare i många år till (han är runt 40 tror jag så vi har räknat ut att jag ska ha honom som läkare i minst 20 år till, hihi!!

Jag ska börja med en tablett som heter Orudis istället för diclofenac. Sen fick jag salva voltaren att smörja på foten oxå. En styck krycka inhandlades oxå, för 75 spänn får man en alldeles egen, billigt!

Sen tog jag rullen ner till stan i "räzer-fart" för att hämta ut medicinen. Då har inte alla mediciner kommit med! Naturligtvis... Fick sätta mig och ringa till Läkarhuset igen för att få tag på någon som kunde hjälpa mig. En sjuksköterska fick tag på doktorn och nya recept skickades. Då glömdes en bort ändå! Då sket jag faktiskt i det och tänkte att det tar jag en annan dag...

Efter att jag hade handlat i den stora, stora ICA affären ville jag då åka hem. Hade ringt färdtjänsten så jag satt och väntade i i entrén medans jag pratade med Anette i mobilen.

Plötsligt kommer det en STOR buss och parkerar. På sidan står det "färdtjänstbuss"... Säger till Anette att "det kan väl inte va den stora bussen lilla jag ska åka i?". Jodå, visst var det det!!! Till råga på allt fick jag vara med på en omväg och hämta upp 15 skolungar som alla var runt 10 år och inte kunde sitta stilla...

Jag kom hem iallafall och i fönstret satt Anette och tittade. Hon ville se denna stora buss jag åkte med! Hemma, nöjd och glad.... Tänk vad bra jag har det ändå...

Nu kan jag räkna!

Titta vad som kom i brevlådan igår, en räknare som man kan ha i ett snöre om halsen och som man trycker på och inte snurrar. Har man lite svårt med sina fingrar så är detta mycket bättre! Anette och jag har letat med ljus och lykta efter en sådan här och till slut hittade jag den här.

På kvällen hade vi stickcafé. Det stickades en massa men det diskuterades oxå i långa banor. Vem kan bara sitta tyst och sticka? Anna-Britt började på ett par sockar som Emmy ska få (hon är ju så gullig!), Anette håller på med tovade tofflor, mamma stickade på sin sjätte barnmössa (de ska säljas) och jag gjorde då detta:

Det ska bli en basker även om det kanske inte  ser ut så nu... Jag stickar i sockgarn så den blir varm! Mönstret är från den trevliga boken "Sticka mössor, vantar, sockor!" som Ann-Mari Nilsson har skrivit. Den boken önskar jag mig verkligen i julklapp!!! Tyvärr så hade jag ingen rundsticka hemma när jag började med den annars hade jag nog stickat ihop den... Fick låna en rundsticka av Anette igår och tack och lov för det för mina fingrar fixade inte allt detta på en sticka! Det blir tungt...

Det är ett rutmönster, tre räta, tre aviga och man byter efter tre varv. Nu håller jag på att minska och det blir som det blir kan jag säga! Pratar man samtidigt som man stickar så kan det bli lite hur som!

Nu ska jag snart åka till min älskade doktor. Ni får ha en underbar dag för det ska jag ha!