onsdag 13 juli 2011

Blommor och blader!

Efter att katt-skrället skrämt livet ur mig var jag tvungen att uppsöka skogen för att få ner hjärtverksamheten. För min del vet jag inget som är mer avstressande än en promenad i skogen, även om jag numera inte direkt promenerar utan åker rulle så är det så skönt att andas skogsluft...

Det blommar fortfarande ute i skog och mark, här är rödklöver och ....... (fyll i själv för jag vet faktiskt inte namnet!), härliga färger eller hur!


Smörblommor kan man fortfarande hitta lite här och var.


Denna prästkragen var jag tvungen att fota, den såg ut som jag kände mig inombords!


Dessa små lila saker är så fina i färgen, datorn ger inte riktigt rätt färg...


Blåklockor, massor med blåklockor...


Tisteln är så häftig tycker jag, ser ut som en nyvaken, rufsig punkare i skallen!


Dessa fanns det MASSOR av längst vägen. Jag plockade en stor näve och bara njöt av den somriga smaken...


Här har ni den skumpiga vägen jag åkte... Tur att själva biten med skump inte är så lång för annars riskerar man kotkompressioner både här och där...


Jag gillar sådana här gamla stubbar... Eller stora stenar med mossa på... Ser ut som om man är i trollskogen typ.


Här vid hittade jag lite kantareller! Inte några mängder men det räckte till att känna smaken iallafall.


Triss i stora blåklockor...


Kolla in alla körsbär... Jag lovar, hade jag haft långa armar och de hade varit riktigt mogna så hade jag säkerligen suttit på toa hela morgondagen... (jag smakade inte en enda, nådde dom inte, snyft....)


Här är ett helt stim med fingerborgsblommor och vilda är de faktiskt!


Jaha, nu fick ni följa med på min promenad. Mitt hjärta började sakta ner efter någon kilometer och när jag kom hem så hade jag nästan glömt alltihopa! Fast å andra sidan så började min rulle strula så jag fick ringa hjälpmedelscentralen i Jönköping.... Alltid händer det något och tur är väl det, livet blir ju aldrig långtråkigt på detta vis!

Katt-jakt!

Idag fick jag för mig att kissen skulle få åka med mig i rullen och på så sätt få se världen lite mer. Jag satte mig och tog Buddha i knäet. Något som jag kom på direkt var att katten börjar bli väldigt stor, nästan för stor för att hålla med en hand i knäet... Men, men, jag åkte en liten sväng och Buddha verkade tycka det var kul.


Jag körde över vägen och tänkte vi skulle åka en bit men då började han vilja hoppa ur. Stannade rullen lite bortom vägen och gick med Buddha bland lite buskar som finns där. Han gillar att gå där och kolla och lukta för det går en massa katter där jämt.


Jag passade på att ta lite bilder på den snygge mannen!


På spaning:


Sedan ville han gå hemåt. Jag tog honom i knäet och började köra. Här tror man då att man ska orka hålla denna 6-kilos kisse, jag beräknar inte att jag kanske inte har samma styrka som en "frisk" människa.

Med ett stort skutt så bara hoppade han ur och selen for av...
Här stannade nog mitt hjärta tror jag... Vi är alltså på andra sidan vägen och Buddha vill hem... Tala om att man ibland har änglavakt för just i detta ögonblick kommer det inga bilar. Jag försöker gå ifatt Buddha men jag kan ju inte gå fort alls så jag vänder och sätter mig i rullen och kör efter honom. Buddha är lite rädd för rullen så jag kör efter och han springer fort över vägen och in på gården.

Här får jag gå ur rullen och krypa under staketet och försöka ta honom. Han bara fortsätter att vandra före och jag hinner ju inte ikapp... Tala om att jag vid detta tillfälle förbannar mina dåliga ben! Då går jag fram till dörren och öppnar den, Buddha vet att man då ska gå in så vips är han inne och springer uppför trappan...

Jag ska aldrig göra om detta utan att ha honom i något där han verkligen sitter fast... Fler sådana här kaotiska situationer klarar mitt psyke inte av... Nästa gång kanske man inte har änglavakt heller....