torsdag 24 februari 2011

En trevlig sticke-kväll med inslag av trassel...

Förra gången vi stickade så fick jag dra upp allt jag hade stickat eftersom "mönstret var så konstigt" (?). Denna gången möttes vi av en hög med grönt trassel på Anettes arbetsbord. Det var början på sjalen hon började med sist vi träffades... Där var det oxå mönstrets fel, Anette hade helt plötsligt sett att mönstret var på fler varv än vad hon hade gjort, måste ha ändrats på något sätt!!!

Nu började hon om igen på denna gröna sjal, stickade en sisådär 6-7 cm och sedan visste hon inte var hon var... Ett "Vallgatan-syndrom" alltså. Detta menas att vi alla är lite vimsiga i detta huset. Anette har endast minne till att hålla reda på vad jag ska göra och jag har bara minne till vad hon ska göra... Tänk om vi bara kunde hålla reda på oss själva!

Lite stickat blev det nog ändå fast denna gången hade jag glömt kameran hemma. Kan säga att ni missade inte så mycket iallafall! Roligt hade vi ändå, även om det kanske inte stickades hejdlöst mycket. Huvudsaken är ju faktiskt att man träffas tycker jag!

Innan jag gick ner på stick-afton så låg jag och vilade mig i soffan och innan dess så hade jag besök. Det var en "gammal" arbetskamrat, Agneta, som tittade förbi. Hon hade med sig lite choklad och vi satt och pratade en stund. Det värsta var att idag var det inte någon bra dag för min del så jag vet inte om hon tyckte jag var alldeles under isen eller vad man ska säga. Jag uppskattar verkligen att folk kommer och hälsar på men de som kommer får vara beredda på att jag kan vara lika pigg som ett sänkt vrak på havets botten (som det har börjat växa sjöborrar på...).

Nu ska jag iallafall ta hunden ut på den sista rundan för idag och sedan ska jag lägga mig och hoppas att vädret är lite mildare imorgon (SNÄLLA!!!). Kram på er ALLA!

Och så var det torsdag...

Vädret är kallt, riktigt bistert idag... Inte konstigt att kroppen protesterar mer än vanligt... Musklerna bråkar med mig och likt en trotsig tonåring skriker kroppen åt mig;
"Du är ju dum i huvudet som bor kvar i detta jäkla kalla land!"

Jag kan inte annat än hålla med... Hade jag pengar så hade jag köpt en hus där det är varmt året runt. Dit man kunde åka och värma upp sig lite ibland. Ladda batterierna och låta solens strålar uppgradera den numera alvedon-vita kroppen till lite ljus-beige... Titta ut på morgonen och mötas av ett landskap som badar i solsken... Äta god mat... Njuta...

Än så länge har jag inte vunnit något men jag hoppas varenda lördag att han den där "Harry Boy" ska fixa storvinsten. Vad skulle ni själva göra om ni vann storvinsten?