tisdag 9 mars 2010

När man är glömsk...

Kommer man ihåg någonting då? Nä förmodligen inte! Själv är jag glad om jag kommer ihåg att få med mig röven när jag reser mig upp från en stol typ...

Glömska är ingen ovanlighet när man lider av ett smärtsyndrom. Hjärnan har så mycket smärtsignaler så ett litet "sketet" tandläkarbesök inte finns på dess karta! Man glömmer allt som man ska göra och detta kan ju göra en rätt så förbannad. Ett tag var mitt närminne helt borta... Inte roligt för jag visste inte riktigt varför. Sedan berättade Dr Ingemar Söderlund om detta att hjärnan inte orkar och en sten föll från min kropp. Det fanns alltså en anledning och den hette INTE demens! Jag blev mindre glömsk när jag fick min medicin ökad och då vet man ju att det stämmer. Min hjärna är överarbetad av värk.

Numera tar jag min glömska med en nypa salt. Jag vet ju orsaken så jag hetsar inte längre upp mig om jag råkar glömma ett tandläkarbesök. Sen får man ha lite tips och knep om hur man ska komma ihåg vissa saker. Ta mobilen t.ex. Den är ju helt enkelt helt underbar som "glömsk-hjälpmedel". Själv har jag min på alarm alla vardagar. Då slipper Emmy och jag försova oss till skolan! Sen glömmer jag att stänga av den funktionen när hon är hos sin pappa så idag fick jag hoppa upp och stänga av den men ändå.

Att ha en almanacka på väggen i köket är ju oxå bra. Förhoppningsvis kommer man ihåg att skiva upp sakerna där! Papper och penna lite överallt i hemmet. Gör att man kan skriva upp saker var man än är om man kommer ihåg nåt eller pratar i telefon.

Har ni flera tips på hur man kommer ihåg bättre så skriv en kommentar! Jag ska försöka komma ihåg att läsa dom... ;-)

(ett litet "p.s": stress-syndrom ger oxå glömska, bara så ni vet...)