lördag 15 december 2012

Snö och slask...

Det som var så fint och kallt... jag gillar inte när det snöar och blir plusgrader, landskapet utanför dörren ändras från ett riktigt fint vinterlandskap som är som ett vykort till ett landskap som är slaskigt och blött... Även om min kropp inte gillar kyla så gör min hjärna det. Jag har tusen gånger hellre lite kallt och snö än detta blask...

Dagen har jag och barnet (mest jag) ägnat åt att göra julgodis. Vi har gjort ischoklad med smör istället för cocosfett (cococfettet var slut plus att cocosfett är rätt äckligt när man tittar på det, ser ut som ister), knäck med kanelsmak (som jag har ätit och just nu känner jag mig som en stoppad korv...) plus att jag för första gången har gett mig på tryffel... Anledningen att det inte har tagit kort på det hela är för att tryffeln inte är färdig, den får nog stelna tills imorgon och då ska den rullas i kakao.

Tänkte även göra fler olika sorters knäck, en med ingefära och en med kakao kanske? Jag gillar att göra julgodis, det är väl det enda jag kan tillföra vårat julbord så det passar ju bra. Sen har jag haft stiltje på stickfronten, har absolut ingen aning (eller lust) om vad jag ska sticka... Jag bara sätter mig i min stickefotölj och sen bara glor jag rätt ut... Jag hoppas motivationen kommer snart men en liten semester från det gör väl inget.

I fredags tände jag det tredje adventsljuset.... Emmy sa "Mamma, det är ju inte 3:e advent än!!!" Hon bara skakar på huvudet åt min tankspriddhet... Jag som trodde jag hade missat det ljuset... Ja ja.... Sånt är livet här hos oss!