lördag 24 mars 2012

Som att bli berusad - AV VÅREN!!!

Jag har inte blivit helt hattifnattig, jag har bara varit ute och fått en överdos av denna underbara vår som numera finns överallt! Igår var vi ute våran årliga "första-trippen-letandes-efter-våren", själv har jag ju varit ute lite men för Anette var det första gången. Nu vill jag dela med mig av våra vårlika känslor med er:

Här är jag och Anette sittandes i våra "vrålåk", det är mina fingrar ni ser på bilden.

Med på våran tur var även Marie, min ledsagare. Hon är stolt ägare till denna lilla vildbatting som ni kanske kan se på denna bild. Hon far fram som en liten raket så det är banne mig inte lätt att fota henne. Hon är av rasen Schapendoes, en ras som kommer från Holland.

Solen sken så vackert och nästan lite varmt. 

När vi kom fram till Annebergs hembygdsgård så möttes vi vid infarten av detta knäckta träd. För några dagar sedan var det ett jäkla väder och många träd bröts av på mitten.

Sen kom vi fram till själva huset och där möttes vi av ett totalstopp! Till och med Wilma blev alldeles chockad, hon bara stannade och tittade på eländet en lång stund...

Här brukar man kunna åka upp och sätta sig och fika men vi fick sätta oss nedanför trädet, stackars Marie fick sitta på marken!

När vi satt där så såg vi att träden har gröna knoppar!

Sen såg vi dom - Blåsipporna...

Tala om att denna lilla blomma kan väcka så mycket glädje hos en. För visst blir man glad när man ser den?

Om ett tag kommer det vilda smultron, de är ju så himmelens goda!

Ännu ett vårtecken - Tussilago. Som en liten sol finns den där och gör att man blir ännu gladare!

Något man kan skratta ihjäl sig åt (inte) är när ens hund gör som Wilma på bilden. Trevligt värre med en sådan blöt hund... Tur att hon hann torka innan hon skulle hem till Räfsnäs!

Nu är våren här men vissa saker påminner oss om att det kan komma bakslag. Här fanns det helt plötsligt en isränna längs med hela bäcken. 

Idag skiner iallafall solen för fullt och jag ska få käk hemma hos mor och far. Det är inte dumt det!