lördag 30 april 2011

Det tar sig...

Första delen på denna dag var full av strålande sol men framåt "tända-brasa-tid" hände nåt... Det började blåsa, det blåste så in i hundan så jag fick gå ut och kolla till mina blommor! Sedan började det regna... Är det inte lite typiskt en sådan här dag?

Först sa Emmy och jag att vi skulle skita i elden men efter ett tag så ångrade Emmy sig och ville gå iallafall. Så vi gick, påklädda men glada som ni ser på denna bild:


Här är själva högen med ris innan det började.


Här började de att få fjutt på det hela, dock tog det tid för skalet på högen var ju blött av regnet.


Som ni förstår av bilden nedan så blev det väldigt rökigt!


Tack och lov att det inte tog så himla lång tid innan det hela tog fyr ordentligt.


Här jäklar ryker det!


Så här fin blev elden när den väl hade fått ordentligt fäste i riset. Eftersom det längst inne var torrt som fnöste brann den ner på hur kort tid som helst...


Vi gick lite tidigare hem och här ser man att innan det ens var slut var högen nästan ett minne blott...


Nu när elden är uppbrunnen fick det ju gärna regna lite mer så det slocknar ordentligt! Sen har alla bönder spridit ut skit på sina åkrar så regn vore väldigt bra så skiten åker neråt och inte åker in i bilens fläktsystem när man råkar åka förbi en åker. Så regna nu då för fasiken!

Till alla ni som intar alkoholhaltiga drycker denna dagen vill jag bara säga: det finns en morgondag så ta det lugnt!

Födelsedagsfirande!!!

Idag fyller vår konung år. Tur att han gör det för annars hade jag aldrig kommit ihåg att min kära mormor fyller år idag! Hela 89 år fyller hon! Kroppen är väl lite sådär men knoppen är pigg som fasen. Nästan helt klar är hon men hon har haft flera små proppar i hjärnan så ibland stämmer det inte riktigt. Propparna gjorde att talet blev påverkat så hon sluddrar lite. Hon lär nog leva i många år till hoppas vi!

Igår firade pappa att han slutade jobba efter 41 år på samma ställe. Firad som attan blev han! Glad var han kan jag säga, han har varit trött på att jobba nu ett tag. Nu ska han bara lata sig! Jag ska allt dra med honom på långpromenader så han inte blir en soffpotatis..

Ikväll ska vi gå till brasan här i samhället. Så torrt som det är i marken så säger det väl bara "poff" så är brasan borta... Tur att brasan är brevid brandstationen...

Hoppas ni ALLA där ute har det bra dag idag!