onsdag 9 november 2011

Gårdagens vedermödor...

Först kom min granne in med dessa läckerheter:

Om ni tycker de ser lite annorlunda ut så är det för att grannen var konditor i forna Jugoslavien (Vilken del vet jag faktiskt inte). Han kommer lite då och då med godsaker till mig och även till de andra grannarna. En mycket trevlig man är han men ett problem finnes; vi pratar inte samma språk! Han pratar tyska förutom sitt modersmål och jag kan knappt ett ord tyska... Dock går teckenspråk rätt bra ibland, tack och lov...

Igår hade vi stickekväll. Jag skev i ett tidigare inlägg att jag höll på med en grej som jag inte kunde sluta sticka på! Här är den:


Visst är den så jäkla fin, jag är så stolt över den... Den är stickad i merinoull och mönstret finnes i den nyaste tidningen "Stickmagasinet".

Nu tänkte jag då börja på en till sådan sjal igår. Så här långt kom jag:

Uppläggning plus ett varv alltså... Kan säga att man börjar med att lägga upp 380 maskor... Hur många gånger måste man räkna så det stämmer tror ni? Till råga på allt blev jag störd hela tiden så Anette fick räkna åt mig.

Fler saker som jag har gjort utan att visa är dessa benvärmare i raggsocksgarn, stickade två räta, två aviga, ett nystan till varje tub.


Sedan har vi dessa knävärmare, stickade två räta två aviga halva vägen, sedan ökade jag till tre räta två aviga. Dessa är oxå stickade i raggsocksgarn.

Vädret är dock inte vinteraktigt här i småland, kanske får man strunta i att använda de stickade paltorna i år... Vi får väl se helt enkelt, hoppas det kommer lite lite snö på julafton iallafall...