fredag 25 november 2011

Här har ni receptet!

Många har berömt min saffranskaka och god är den ska ni veta! En av er köpte till och med Allas men då hade det ju kommit ut ett nytt nummer, attans! Därför ska ni här få receptet så ALLA kan njuta av denna underbara kaka:

Mandelmasse- och saffranskaka
ca 12 bitar
tid ca 15 min + 1 timme i ugnen

100 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
2 dl strösocker
2 ägg
1 pkt saffran + 1 sockerbit
finrivet skal från 1 apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
ev florsocker

1. Kör smör, mandelmassa och socker i en matberedare eller blanda för hand. Tillsätt äggen ett i taget, kör matberedaren lite till. Lägg över smeten i en vanlig bunke.

2. Stöt saffran och sockerbiten i en mortel. Rör ner saffran, apelsinskal, vetemjöl och bakpulver i smeten, rör så att det precis blandas. tillsätt mjölken.

3. Häll smeten i en smord form (typ sockerkaksform) som rymmer 1 1/2 liter.

4. Grädda kakan på galler längst ner i ugnen i 175 grader ca 1 timme.

5. Låt kakan vila några minuter i sin form. Vänd den uppochner på ett sockrat bakplåtspapper. Sikta över florsocker. Ät och njut!