onsdag 16 mars 2011

Varför inte?

Eftersom det redan innan har varit strul så varför inte avsluta dagen med lite mera strul?

Skulle vara lite ordentlig och rensa lite avlopp. Mr muscle avloppsrens hittade jag i ett skåp. Hävde i och det bubblade och fräste (och luktade död kloak!). Väntade i en halvtimme innan jag kom med mitt univeralinstrument: SUGPROPPEN! Eller vad den nu heter, ni vet en sådan där sak som man använder till just avloppsrens.

"Nu jäklar" tänkte jag och skred till verket! Det luktade illa, det bubblade och framförallt: det kom upp en MASSA SKIT! Underbart! Samtidigt blev det blött vid mina fötter, hade jag skvätt så in i norden? Ack nej... Naturligtvis så gjorde mitt vilda sugande (inget snusk här inte!) så det läcker från röret under...

Varför inte liksom? Har redan messat vaktmästaren om problemet plus att jag har satt en plastpåse runt kranen. Hur lätt är det inte att gå dit annars? Har redan tänkt ta vatten där flera gånger.
Nu ska jag ta lite toalettvatten och dra något gammalt över mig...

WROOOOOM!

Ja... Ibland undrar man om det inte finns ett litet svart moln över en som spyr ut knäppa saker... Idag åkte jag iallafall in till stan för att "chippa" hunden med kastreringsinplantat. Hela resan in till stan var min medpassagerare en GALEN HUND!

Han skällde oavbrutet i en och en halv mil... Fattar att det är tålamodsprövande! Dock så kom vi fram och Gibson gick snällt in fast på darrande ben, han gillar INTE veterinären!

Där inne fick han sin spruta (han märkte INGET) och veterinären (hon var med och opererade Gibson när han blev biten) tyckte att han var så himla pigg! Roligt att höra.

Lite mer än en tusing fattigare gick jag till bilen och där mötte jag pappa. Han arbetade på andra sidan gatan. Pratade lite med honom och körde sedan iväg.

När jag backade ut så hörde jag något märkligt ljud, typ som något skrapande. Körde ut från parkeringen, svängde vänster och då:
WROOOOOOM!
Stannade genast på en parkering brevid vägen och ringde pappa som gick över vägen för att kolla vad som hade hänt. Man kan ju räkna ut att det var något med avgasröret, pappa kollade under och så var fallet.
Dock så var det så att detta avgassystem byttes för ett litet tag sedan så pappa sa att vi skulle åka till den firman så de fick fixa detta.

Gibson hade total-dille där bak. Skällde som en galning för nu ville han ju HEM!


Pappa satte sig bakom ratten och samtidigt som jag höll för öronen så åkte vi genom hela stan och till bil-fixarna.


Väl där fick jag gå ut med Gibson och vänta utanför medans de gjorde under med bilen.
Gibson var helt stissig, nu var vi helt plötsligt på främmande mark och han som ville hem! Vi gick där lite fram och tillbaka. När benen inte ville mer lutade jag mig mot en bil och vände ansiktet mot solen. Kallt som fasen var det men vad kan man göra?

Till slut ropade pappa att de var färdiga. Jag vågade knappt gasa när jag körde hem!
Nu är vi iallafall hemma och vi är så lyckliga!

Kan säga att Gibson fick ett ben som plåster på såren.
Nu ska jag inte köra bil på länge!
Slutet gott...

Jag stålsätter mig...

Sitter här och intar dagens första stora kopp kaffe. Idag måste jag stålsätta mig för vad som komma skall... Hunden ska till veterinären...

Gibson är världens snällaste och lydigaste hund. Det finns dock en svart fläck på hans karta och det är att åka bil. Han blir GALEN! Idag ska han få påfyllning på kastreringssprutan. Ett nödvändigt ont... Tack och lov så har ju Gibson blivit lite lugnare med åren så numera har jag inte helt spräckta trumhinnor när jag har kommit fram till stan.

Hemresan är alltid mycket lugnare. Iallafall tills han fattar att vi är hemma, då skäller han som en galning igen! Tror han är alltför hemmakär och vill inte åka till stan och allra minst till veterinären!

Nästa gång jag åker med något djur i bilen blir när jag ska kastrera Buddha. Ska beställa tid till det idag. Lillkillen börjar bli stor, snyft! Kulorna har redan åkt ner och det ser så gulligt ut. De är nämligen mörkbruna! Ska försöka få till ett kort så ni får se dom innan han "knipsas".

Nä, nu ska jag bälja i mig mer kaffe och försöka försätta Gibson i hypnos...