tisdag 1 februari 2011

Alltid på en tisdag!

Jag har ju hemtjänst som ni vet. Varje dag så kommer de och hjälper mig med disken (annars har jag inget porslin kvar!) plus att varje tisdag så städar de åt mig. I går upptäckte jag att jag skulle ju till Eksjö idag på ett läkarbesök med Emmy!!! Det är jämt så att detta är just på tisdagar, är inte det märkligt? Jag vet inte hur många gånger som jag har fått antingen flytta på städet eller besöket. Idag valde jag att skippa städet...

Läkarbesöket gick bra, Emmy är nu ÄNTLIGEN 140 cm lång! Nu får hon alltså åka allt på Liseberg... Tänk att man kan vara så lycklig över en sådan sak! Själv åker jag inte något. Mina kotor åker kors och tvärs och det skulle sluta med sjukhusbesök tror jag. Bättre hålla sig på marken!

På barnhabiliteringen var vi alltså, jag skulle ha papper till vårdbidraget. Läkaren där är jättebra trots att Emmy säkerligen är hennes första EDS-patient. Just nu behövs det ju inga direkta insatser, allt fungerar och Emmy mår någorlunda bra. Värk har hon fast med vila och alvedon går det att lugna den. Emmy behöver ju bara lära sig själv att känna när det räcker, att lyssna på sin kropp alltså och hon börjar nog förstå det hela.

Efter läkarbesöket tog jag en tur och handlade lite. När Emmy inte är hemma så går det ju inte åt nåt knappt. Hur skoj är det att laga till en person? Idag köpte jag blodpudding, det har jag inte ätit på väldigt länge så nu vart jag så sugen! Stekt ägg och blodpudding, snabbt och enkelt! Mätt blir man oxå, det gör saken ännu bättre.

Gibson och Buddha var hemma själva och se på fasen, jag kom ihåg att ställa upp Buddhas mat på bordet! Gibson blev nog lite snopen för jag kan tänka mig att han tänkte sno maten idag igen. De verkar sova hela tiden jag är borta, matte är glad att hitta hemmet i ordning för man vet ju aldrig...

Nu blir det lite tv och kanske lite stickning om Buddha håller sig borta...