tisdag 7 december 2010

Varför?

Rubriken kan låta dramatisk men jag bara undrar varför de flesta samtalen oftast sker i ett trapphus? Har just stått och pratat med först den ena grannen och sedan den andra... Att ringa på dörren och snacka en sväng på dagtid gör man ju inte, får nog börja ändra mig angående detta... Man får helt enklet börja bjuda mer på sig själv (och kanske lite kaffe och pepparkakor?)!

Ikväll har vi varit nere hos Anette på stick-café. Jag stickade klart min "strut" till Emmy, nu återstår bara om den passar plus om hon behagar ta den på sig, man vet ju inte i den åldern...

Ja, tänk vad man lyckas lösa världsproblem på ett par timmar... Vi borde kanske spelat in allt vi pratade om och skicka till regeringen?

Nu till mina orkidéer. Så här gör jag för att mina "älsklingar" ska må bra: Jag doppar hela krukorna typ 2-3 ggr i månaden så de blir riktigt blöta. Emellan dessa gånger så sprutar jag rätt ofta med en blomspruta (nu när det är varmt på elementen så blir det relativt ofta!). Jag har glasvaser med vatten på fönsterbräderna för att de ska få extra vätska, orkidéer gillar luftfuktighet.  Näring får de oxå en gång i bland. Japp det var nog allt...

Att ha tur med dessa blommor handlar ju oxå om hur ens fönster är (mot norr? söder?), vad man har för värme, om det drar från fönsterna, ja jag tror att mycket kan spela in! Men enligt mig så behöver de faktiskt mer vatten mot vad man tror, speciellt nu när elementen är stekheta! 

Blommor för hela slanten!

Ni som har följt mig ett tag kanske minns min passion för orkideér. Jag har bara dessa blommor i mina fönster (förutom på dass, och i Emmys rum), en del har jag köpt utan att veta vilka blommor det blir (man kan köpa dom när de har blommat färdigt, billigt som fasen!). Den som jag VERKLIGEN har varit nyfiken på är denna:

Detta är en orkide med prickiga blad som ÄNTLIGEN har fått sin första blomma! Jag har dock ingen aning om vad den heter, så är det någon som vet så får ni gärna berätta!

Himla snygg är den..

Här ser ni de prickiga bladen.

Jag har fler som blommar, bland annat denna vita underbara sak...

Denna fick jag av mina arbetskamrater när jag gick i pension (nu lät det som om jag är hundra år...).

Denna vackra lila sak hade åtta stänglar ett tag! Dock gillar den inte när det är för varmt på elementen har jag märkt för då skrumpnar knopparna ihop... Inte bra...

Nu ska jag njuta över att min lägenhet är städad!