måndag 22 februari 2010

Ibland måste man tänka om...

Min kontaktman (faktiskt en kvinna) från hemtjänsten har varit hos mig idag. Anledningen är att jag inte orkar med "livet" längre. Behöver mer hjälp känns det som. Har svårt att göra vardagliga saker numera och orken liksom finns inte. Sen har jag problem med mina tummar som gör att jag har svårt att sätta upp håret, dra upp persiennerna och tvätta håret bland annat.

Denna mycket kloka kvinna fick mig att tänka om. Hon sa att jag hade alldeles för höga förväntningar på mig själv. Jag måste hitta ett helt annat "tänk" när det gäller föräldraskap bland annat. Även om jag inte kan göra så mycket så är jag ju ALLTID hemma och det är väl en fördel om nåt!

Sen tyckte hon att jag skulle lämna ifrån mig tvätten. Detta har suttit långt inne men jag känner ju att det är jobbigt, framförallt ska man ju städa efter sig i tvättstugan och jag blir ju nästan golvad av detta. Så hon tyckte alltså att jag skulle tänka på att skicka iväg tvätten till "hemmet". Alltså hemtjänsten tvättar mina kläder med mitt tvättmedel uppe på Björkliden.

Hon kommer och städar hos mig imorgon så då kommer hon berätta vilken dag vi ska ha nytt hembesök (om hon fått tag på handläggaren så klart). Huvudsaken med allt är ju att jag ska må bra. Jag sa att jag vill ju fortsättningsvis att Emmy ska ta hem kompisar men detta gör ju mitt hem lite stökigt. Hon tyckte då att jag ska ju ha mer hjälp med i stort sätt allt jag gör. Jag blir ju så stressad av att det ser ut som kriget hela tiden. Jag orkar ju liksom inte gå och plocka undan hela tiden som jag borde och det gör ju att ALLT har kommit på efterkälken. Skulle behöva en riktig genomkörare med bulldozer känns det som. Slänga, slänga, slänga...

Vi får se hur det går men det går säkert bra:-)

Det är hopp om livet troligtvis ;-)

Jo ser ni, jag har idag bara en halv grads feber! Tjohej säger jag! Lyckan är fullständig och jag kände direkt när jag vaknade att jag mådde bättre. Jag vågar i och för sig inte hoppa för högt, man vet ju aldrig men just idag är jag glad iallafall!

Jag vart oxå glad när jag tittade ut i morse. Strålande sol! Yes tänkte jag, här ska tas fina sol-bilder. På med kläderna och ut... Kan säga att man tar inte kort när det är minus 20... Man tar liksom inte av sig vantarna om man inte behöver. Det blev bara runt kvarteret med hunden för jag frös så in i h-e om mina fingrar! Gibson märkte inte av minusgraderna. Han bara går vilket väder det än är! Aldrig att man märker att han fryser. Själv hade jag nästan önskat tillbaka febern för det första jag gjorde när jag kom hem var att stoppa in vetekudden i micron!!!

Nu blir det soffan med vetekuddar, stickning och lite OS!