söndag 1 augusti 2010

USA - Söndag, shopping

På dagens "att-göra-lista" fanns det inte så himla mycket mer än att packa våra väskor och shoppa en sväng. Shoppa är ju inte lite kul, här är det skitkul måste jag säga. Allt är så mycket mer här än hemma.

Vi åkte till denna affären:


Detta är en super-duper-affär! Allt finns och då menar jag verkligen ALLT! Vi gick här och kollade på alla möjliga och omöjliga grejer och vi hittade minsann både det ena och det andra!


Vi köpte nya tuggummi till Emmy, hon har förbrukat rätt många här kan jag säga. Hon råkade testa Jucyfruit och sen var hon fast... Sen kan hon ju inte nöja sig med ett ellet två, nä hon måste ha typ 10 i käften!


Nu är det mitt i natten i Sverige men här är klockan sex och vi ska äta middag. Efter middagen ska vi väl packa en sväng till och sen försöka lägga oss tidigt. Imorgon går flyget hem till Sverige så nästa gång jag bloggar blir när jag är hemma igen. Ha det så bra nu alla mina bloggvänner och håll tummarna för att resan hem går bra!

USA - Lördag, solnedgången

Denna kvällen skulle bli en speciell kväll, detta var nämligen kvällen då vi skulle säga goodbye till Barbara och Carter. Vi åkte till ett ställe i Bradenton som hette "The Beach club" för att äta middag. Här ser ni restaurangen, bilden är tagen från stranden:


Efter middagen gick först Emmy och jag ner till stranden, solen höll på att gå ner så jag passade på att ta en massa bilder på Emmy. Denna bilden tycker jag är rätt häftig:


Här har vi Emmy igen . Denna bild tror jag att jag ska förstora och sätta upp på väggen hemma. När man ser denna bild så känns det inte verkligt. Precis som om den är tagen ur ens fantasi eller nåt...


Vi hade en riktigt rolig stund här nere vid stranden, vi letade efter stenar och kollade in de små, små musslorna som grävde ner sig i sanden. Vi njöt i fulla drag av att bara gå i denna varma sand som kändes som sammet och det varma vattnet som inte ens svalkade...


Sen var det ju detta med att säga goodbye till våra amerikanska underbara vänner... Det var svårt att säga adjö... Vi kommer troligtvis aldrig att träffa Barbara och Carter mer, de är så gamla och vi kan ju inte åka hit varje år... Men Carter sa att vi kommer att träffas igen NÅGONSTANS, det var guligt sagt! Naturligtvis kommer vi att hålla kontakten med mail och brev men det är ju inte detsamma som att träffas på riktigt...


Jag hoppas iallafall att de förstår att vi är så tacksamma för att vi har fått möjligheten att tillbringa tid hos dom. Barbara and Carter, WE LOVE YOU!!!

Fortsättning följer...

USA - Lördag, birdshow

Denna dagen skulle vi åka på en birdshow som ligger i Tampa, ca en timmes bilfärd från Sarasota. Janet och Dale brukar åka till sådana shower bara för att man kan köpa grejer till fåglarna mycket billigare än i den vanliga handeln. Här sålde de oxå levande fåglar, hur många olika sorter som helst. Många av dom har jag aldrig sett så det var riktigt roligt att kolla på allt.

Här t.ex är det två små arapapegoj-bebisar! Man fick klappa dom om man ville och de var hur gulliga som helst, den ena nästan somnade när jag kliade den på huvudet.


Dessa fåglar hade så himla fina färger tyckte jag:


Här har vi en stor kakadua som visar upp sina vackra fjädrar:


Här har vi precis nykläckta papegojor. Man kunde köpa dessa men man fick dock inte med sig dom hem. De måste nämligen matas varannan timme! Ägaren tar hand om dom tills de är 6 månader, då börjar de nämligen äta vanlig mat.


Här är en lite äldre arapapegoja som har börjat få sina fina fjädrar.


De sålde även burar och en massa leksaker till dessa djur. Burarna skiljer sig mycket från de vi har hemma. Här är alla burar mycket större än vad jag har sett hemma. Så stora så man kan gå in i dom!

Detta var riktigt kul att se, jag har aldrig sett så många olika fåglar på samma gång innan. Vore roligt på ett sett att ha en fågel men jag märker här med Janet och Dales fåglar att det är så himla mycket arbete, nästan mer än med en hund! Dessa stora papegojor kräver enormt mycket uppmärksamhet annars börjar de skrika som fasen. Har de trist en längre tid kan de t.o.m börja plocka av sig alla sina fjädrar...

Fortsättning följer...