lördag 4 september 2010

Gibson har fått en ny vän...

Ni vet att jag skrev om denna familj från Tjetjenien som fick flytta tillbaka (tyvärr, tyvärr, vi saknar dom!). Nu flyttade det in en ny familj, oxå från Tjetjenien! En mamma med ett barn. Denna pojk är väl typ 11-12 år och fullständigt galen i min hund! Han håller koll när jag går ut så han kan genskjuta mig och sen går han brevid Gibson och klappar på honom ända tills vi kommer hem!

Idag så mötte jag honom igen så när vi kom hem till huset så släppte jag Gibson och då började lekandet... Pojken sprang och gömde sig och Gibson for efter och letade. Sen hittade Gibson en kotte och så lekte de med den. Pojken skrattade så gott när han märkte att Gibson bet sönder kotten! Jag lovar att sa jag inte "Bye bye" utanför dörren så skulle han definitivt följa med mig in och typ sova över och aldrig gå härifrån!!!

Sen har vi "Doggelito-mannen"... Honom är jag VÄLDIGT trött på faktiskt! Han har blivit tillsagd hur många gånger som helst att de inte får röka i lägenheten (migrationsverkets regler). Nu har jag oxå klagat för de röker som två skorstenar bägge två och denna rök kommer in i min lägenhet så nu kan jag aldrig ha öppet på framsidan längre (De sitter vid ett öppet fönster brevid min ytterdörr)... Man tycker ju att de ska fatta när de har blivit tillsagda så många gånger... Och en annan sak, hur mår barnen som bor med dom i denna rök? Det lär bli sanering när de har flyttat...

Frågor om svamp

Jag älskar att plocka svamp... Det är som balsam för min själ kan jag säga! Faktiskt så är jag inte helt fördärvad idag tack och lov. Jag har inte plockat svamp i jättemånga år. Faktiskt så är jag självlärd på svamp eftersom ingen i min familj har plockat... Därför tänkte jag att NI som läser kanske vet precis allt om svamp!!!

Fråga nr 1: Fenixmona skrev att om fårtickan är för stor så blir den besk. Är det för sent att plocka den nu då? Dom vi hittade var JÄTTESTORA! Eller ska man prova sig fram?

Fråga nr 2: Är det någon svamp som absolut inte ska blandas med annan svamp?

Fråga nr 3: Vad plockar DU för svamp när du är ute i skogen?

Det vore hemskt roligt om ni skriver om era svampskördar!!! Själv hittade jag ju en blomkålssvamp och ja, den går faktiskt att äta! Jag rensade den igår vilket var ett arbete som hette duga kan jag säga... Den dolde mycket skräp och en hel del djur... Men sen förvällde jag den och det doftade rätt starkt, påminner om tallbarr eller nåt. Idag ska jag testa att ha den i pastasås tänkte jag. Imorgon ska vi kanske ut igen Anna-Britt och jag... Ut och få mer balsam till min själ...