torsdag 2 december 2010

Morgonen då Egon åkte limo!

Det är ju kallt i Småland som ni kanske vet redan. Vi människor kan ju klä oss efter väder och med rätt klädsel fryser man inte...

Är man hund så kan detta bli lite svårare... Antingen är man som Gibson, man ÄLSKAR snön och kylan, en hund som aldrig protesterar och jag har nog aldrig sett honom frysa! Eller så är man som lille taxen Egon... Fryser SOM EN HUND, detta uttryck passar verkligen på honom! Nu när det är kallt så har han en jacka på sig men han fryser ändå.

Egon har förstorad sköldkörtel och människor som har sådana problem kan ha som symtom att de fryser. Egon ligger gärna under täcken och gosar in sig. Gibson skulle försöka komma bort från detta varma på två sekunder men inte Egon... Han är som tjuren Ferdinand och ligger där under täcket och luktar på... ja, vad kan han lukta på? Sina egna fisar kanske?

Iallafall så skulle vi ju gå ut i morse. Vi kom typ fem meter och då vägrade den lille taxen att gå... Vi lockade och pockade men ack, ack, han ville INTE! Jag fick till slut ta honom i famnen och Anna-Britt fick ta Gibson. Egon fick alltså åka el-rulle, eller limosine kanske man ska säga! Han verkade faktiskt tycka det var lite kul!

Folk som såg oss tyckte nog oxå att det var kul, det såg nog rätt kul ut... Efter att Egon hade värmt sina tassar i mitt knä ett tag så släppte vi ner honom för kissa måste man ju göra om man är hund!

Det är inte lätt för djuren nu när det är så kallt... Jag bara hoppas att folk tänker sig för när de går ut med sina hundar. Även om en hund inte visar att det är jobbigt (som Gibson) så tycker jag nog att man kan ta det lite lugnt nu när det är minus 20 grader. De går ju barfota och fötterna måste ju härdas innan man kan vara ute en längre tid! Så, sköt om era små nu i kylan!!!

Stickcafé med misslyckad kaka...

Igår var det då dax för stickcafé. Till er som undrar kan jag berätta att egentligen är det ju inget café utan vi träffas hemma hos Anette och stickar och dricker kaffe. Det är då Anette, jag, min mamma och Anna-Britt, är man för många så pratas det bara i munnen på varandra så fyra är lagom tycker jag.

Igår var det min tur att ta med fikabröd och jag bakade en misslyckad kaka (naturligtvis!) som jag tvingade i dom! Ät och var glad...

Dagen innan hämtade jag ett paket på posten med garn som jag hade beställt från Vartofta:

Det är bara rent ullgarn som Lovikka och Viking naturgarn. Tanken är att det ska bli en grej till lille Buddha. Jag har en bild inne i huvudet men sen kanske det inte blir så, vem vet... Här är iallafall början på detta projekt:

Resultatet får ni se när det är färdigt, vågar inte säga vad det ska bli för det kan hända att det blir något annat!

Detta är iallafall vad jag pysslade med igår:

Den lila "struten" är till Emmy (om hon vill ha den vill säga...). Den är stickad i acrylgarnet duo från Järbo. Jag är ju inte så förtjust i acryl men barnet vill inte att det kliar, hon är petigare än nån annan jag känner så det får alltså bli acryl...

Den vita tuben har jag gjort till mig själv och den är stickad i ett garn som heter Navia och innehåller 60% lammull, 25% alpaca och 15% mohair. Väldigt varmt och skönt! Ett dyrt garn är det nog egentligen men jag köpte det billigt för det skulle utgå! Ibland fyndar man helt enkelt!

Så nu vet ni lite vad jag pysslar med! Idag är jag dock inte så pigg... Världens huvudvärk så det blir nog soffan och vetekudde...