torsdag 15 april 2010

Allt börjar att växa!Här har ni två av mina orchidéer i egen hög person. Vad dom heter har jag ingen aning om men jag vet att det är två lite ovanliga sorter. Nu håller iallafall de flesta av mina orchidéer på att skicka ut ett och annat skott eller nya blad. Trots att jag just nu har 16 st orchidéer så blommar INTE EN ENDA! Kan ni fatta detta?

Av alla mina 16 jag har så är inte en enda den andra lik. Jag har 6 st phalanopsis (stavning?), 4 st denbrodium och resten är ett oskrivet blad... När dom blommar (OM dom blommar) kommer jag sätta ut dom på bloggen och om någon känner igen någon och vet namnet på den så får ni gärna hojta! Det finns en anledning att jag inte vet vad jag har för olika sorter. Jag är nämligen liten aning snål (fattig kan man oxå säga) så jag köpte mina orchidéer när dom hade blommat färdigt, då säljer blomstervaruhuset dom väldigt billigt typ 3 för 99. Då får man inte alltid veta vad det är för blommor man får med sig hem!

Bägge två här ovanför har jag köpt så i en kasse, tre för 99 kr. Den ena ser ut som en solfjäder i bladen, den andra har stänglar som är jättelånga. Det ska bli kul om dom ville blomma någon gång.

Svar på en fråga...

Jag fick en kommentar igår angående min EDS. EDS mamman undrade vad som var värst när jag gick, om det var värken eller att kroppen säckar ihop?

Svaret är att det är faktiskt bägge två! Man kan säga att det ena leder till det andra. Kroppen säckar och gör värken värre... Fötterna får ta emot mycket stryk eftersom tyngden från hela kroppen vilar på dom. Jag kan gå kanske hundra meter men då har jag ont som fasen hela tiden. Det är liksom inte ens värt att gå känns det som.

Idag ska jag ändå gå en sväng eftersom jag ska åka och handla. Detta är mycket jobbigt för (främst) mina fötter... Men kundvagnen blir min hjälpare i affären och att hänga på den räddar mina fötter från en stor katastrof!

Egentligen kunde jag beställa färdtjänst och ta min el-rulle men ni som är sjuka vet ju hur det är ibland, man bara VILL göra vissa saker själv eller hur? Sedan hoppas jag att hemtjänsten kan hjälpa mig med mina kassar när jag kommer hem... (Bära är inte min starka sida...)