tisdag 23 februari 2010

Ett mönster tar vi nu!

Catarina undrar vad det är för mönster på dom vridna sockorna jag stickar. Det går åt ett nystan 100 gram per sock till storlek 37-39 alltså 200 gram. Jag stickar med stickor 3,5.

Storl 26-31: 42 m (10,11,10,11)
Storl 32-36: 48 m (12,12,12,12)
storl 37-39: 54 m (13,14,14,13)
storl 40 > : 60 m (15,15,15,15)
Sticka resår 1r, 1a, efter önskemål (jag brukar köra 4 cm)
Vridningen: Sticka 3 varv 3r, 3a. På sista aviga maskorna på 3 varvet stickar man 4 maskor avigt istället för 3 och på så sätt flyttas mönstret 1 maska åt vänster.
Fortsätt med mönsterstickning till önskad längd ca 42 cm
Sticka därefter slätstickning, efter 2 varv görs hoptagning för tån. Sticka 1m, 2m tillsammanans i början av varje sticka vartannat varv 2 ggr, därefter varje varv tills 2m återstår på varje sticka.
Dra garnet genom maskorna och fäst trådarna.

LYCKA TILL!!! (och hoppas ni förstår!)

En liten krock!

Ja faktiskt! När jag tittade ut genom mitt fönster igår så såg det ut så här:

Syns kanske lite dåligt för all snö (det fullkomligt vräkte ner) men mannen har alltså kört in i refugen och prickat skylten precis! Denna man har flera gånger kört onykter och han var visst inte lite rund under fötterna när polisen tog honom... Så det var nog inte bara halka om man säger så!


Jag gjorde färdigt en av två sockor i detta fullkomligt underbart vackra garn från Järbo. Färgerna är ju så vackra tycker jag! Lyckades alltså sticka fast mina fingrar nästan har fastnat i "sticke-position"!!! Då kanske man har stickat lite för mycket? Iallafall så fortsätter jag med mina vridna sockar för det är dom som folk vill ha! Bätter att sticka sådant som går åt så att säga.

Annars mår jag INTE bra idag... Fortfarande feber, dock inte så mycket men kroppen vill inte alls som jag vill. Sen har det ju kommit 15 cm snö och köra rulle i detta går inte alls när det inte är skottat. Därför var jag ju tvungen att gå med hunden imorse vilket ledde till att jag blev ännu sämre... Om det bara var skottat så skulle jag inte klaga men när man får pulsa i snö så kan den mest vältränade bli trött. Skulle jag vinna pengar så skulle jag ta en resa till varmare länder DIREKT! Inte för att jag fryser inomhus eller så men min kropp mår inte det minsta bra av detta väder kan jag säga...