fredag 7 maj 2010

Knölen som blev en vacker sjal...

jag visade ju er en "knöl" med något stickat som skulle bli någonting men det gick inte riktigt att visa det när det inte vart färdigt. Nu är det färdigt och här är den:


Mönstret har jag hittat i denna boken (min sjal är på framsidan):


Boken är lånad på bibblan.

Till sjalen gick det åt ungefär ett nystan "Bit knit" från Svarta fåret. Man måste ju göra sig av med lite garn som tar stor plats (så man kan köpa nytt!)!

Det brinner i knutarna ibland!!!


Ja ibland kan det bli hur galet som helst! Jag fick för mig att jag skulle färga håret idag och gjorde så oxå. När det var typ 10 minuter kvar innan jag skulle skölja ur färgen och ha i efterbehandlingen så börjar Gibson att gå runt mig och titta på mig så konstigt. Sedan började han gnälla... Okej, ni som har hund vet ju vad detta tecknet betyder: SKYNDA, SKYNDA!!!

Vad gör man då när man har färg i håret? Jag försökte snabba på minutrarna medans hunden gnällde ännu mer och nästan föste mig mot dörren. Jag fick skölja ur färgen några minuter för tidigt, ta i efterbehandlingen i håret, göra en turban runt alltihopa och på med en jacka med kapushong så ingen såg hur jag såg ut!

Väl ute så ställde sig Gibson vid ett träd och kissade i flera minuter (kändes det som iallafall) innan han gick vidare. Han var ju kissenödig!

Kom in och tog av mig turbanen och hoppade in i duschen. Hade inte fått bort all färg när jag gick ut för turbanen var mörkbrun på vissa ställen... Men vad gör man inte för sina "barn", håret blev ju bra ändå...

Ni är ALLA inbjudna!!!


Här kommer loppiset att vara:


Jag kommer att ha ett bord uppe på dansbanan, den stora runda byggnaden uppe på kullen. Dit upp finns en ramp så även handikappade som inte klarar av trappen kan gå in och titta!

Denna park har gamla anor som en riktig "folkets park" med massor av dans förr om åren (innan jag fanns alltså). Ett tag såg det dystert ut för parken men efter att ett antal eldsjälar tagit över och restaurerat den så ser den bättre ut än någonsin. Här brukar det vara "Rockabilly-fest", i år blir det dock bara en gång.

Jag hoppas att det kommer en massa folk och att vädret är skapligt. Ni är iallafall ALLA hjärtligt välkomna!