torsdag 9 september 2010

Fyndat på loppis!!!

Jösses vilken rolig eftermiddag! Emmy kom hem från skolan vid kvart över två och då åkte vi till Aneby, Emmy, jag, Anna-Britt och taxen Egon. Anledningen var att vi skulle besöka ett loppis som heter Mejeriet som drivs i regi av pingstkyrkan (tror jag det var). Ett loppis som är stort och så där underbart roligt så man får gåshud!

Här är ute på gården i något gammalt garage. Här låg grejerna lite mer huller om buller än i den finare affären. Precis som jag gillar det! Här kan man nämligen hitta precis vad som helst!

Här till exempel, en alldeles underbar stick och virk-pärm med mönster från 70-talet. Jösses så alla såg ut på den tiden! Sen var ju alla tröjor, halsdukar och diverse annat i brunt, orange och gult... Byter man ut färgerna så kan man använda det mesta i denna pärm. En guldgruva för endast 4 kr!

Här hittade Anna-Britt nästa guldklimp. Ni ser vad det är va? Det är en garnvinda som vi tror är handgjord för det ser så ut. Gissa vad den kostade? Kolla in nästa bild...

BILLIGT ELLER VADDÅ!!!

Sen hittade jag en ouppackad kläm-spotlightlampa för 30 spänn. Ville egentligen ha en i silver men man kan ju inte begära allt.

Vad köpte då Emmy? Jo hon köpte det hon alltid köper på loppis nämligen BÖCKER. Tre böcker för en tia. Hyfsat pris måste jag säga.

Dagen har varit så himla rolig och underbar. Emmy satt på hemvägen och sjöng för Egon medans Anna-Britt och jag diskuterade var det kunde växa svamp längs vägen. Idag verkligen känner jag hur lyckligt lottad jag är... Jag har en underbar dotter, underbara vänner och jag känner en glädje över att just dessa människor finns nära mig. Vilken tur jag har...

Överraskning i köket!

Tala om en snygg blomma eller hur! Den här orkidéen heter Beallara Peggy Ruth Carpenter "Morning Joy". Ett jäkligt långt namn på en orkidé... Har köpt den billigt, alltså när den hade blommat över i affären. Då kan man få köpa orkideérna till extrapris! Dock vet man ju sällan hur blommorna ser ut men orkar man vänta rätt länge innan den blommar igen så lönar det sig.

En sådan fin gåva!

Godmorgon världen! Dagen ser ut att bli väldigt fin. Här har det faktiskt varit en underbar början på denna höst. Solen har skinit länge och färgerna börjar väl så småningom att visa sig ute. Än så länge är träden faktiskt gröna!

Efter morgonrundan följde jag med Anna-Britt hem för att hjälpa henne med Egons öron. Lille Egon har lite brunt gegg i öronen och då får man spruta i öronrens. Jag gillar det som apoteket säljer, Epi Otik, som hjälper till att få loss på även det hårdaste gegg! Anna-Britt är så glad att jag hjälper henne, för mig är det en självklarhet, man hjälper ju sina vänner om man kan eller hur? Hon gav mig dessa strumpor i tacksamhetsgåva idag:

Den vänstra är stickad i lingarn och den högra i ren ull... Man blir ju så himla rörd i hjärteroten när man får så fina saker som någon har suttit i flera timmar och stickat... Tycler dom är så fina så jag kanske inte vågar använda dom!!!