måndag 10 maj 2010

På besök i Flisby Del 2 (Hundgården)

Efter kaffet gick vi den lilla stigen som går till A:s hus. Det är här själva hundgården är.


På vägen hittade jag en björk med utslagna blad. Fastän det var så jäkla kallt så är det ju vår ordentligt!


Här ser ni hundgården innifrån. Det är två "burar" som bägge två har ett fönster plus en lucka ut till en hundgård. Jättefint! Gibson var tveksam och ville först inte gå in eftersom det även här fanns "helvetes-golv"... Vi fick lägga mattan och Snobbens täcke så han vågade gå in och titta!


Det är jobbigt att vara hund speciellt om man lider av nervösa besvär... När allt var överstökat och man kunde göra som man ville så la sig Gibson i gräset och mös...


Rulla runt och klia rygg är det bästa jag vet!!!


Nu är vi hemma... Gibson har lagt sig och snarkar lite lätt. Själv ska jag ta ett bad och försöka slappna av. Jag fick ju använda benen idag och det känns! Nu ska vi slappa det som är kvar av denna dagen...

På besök i Flisby Del 1 (att gå på golv)...

Min älskade hund är inte känd för att vara den modigaste hunden i världen. Känner han någon fara så ropar han helst på matte. Matte är hans allt och han ska vara där jag är hela tiden.

Idag åkte vi till Pilan i Flisby för att kolla in stället han eventuellt ska vara på när jag åker till USA. Först gick det jättebra, hundarna möttes utomhus och dom verkade inte bry sig så värst mycket om varandra. Sedan kom problemen... Vi gick in för att dricka kaffe... Gibson kikade in i köket och bestämde sig för att golvet var livsfarligt, ja det värsta på jorden helt enkelt!!! Så han ställde sig vid tröskeln och gnällde och skällde och vågade inte ta ett enda steg på detta helvetes-golv!Till slut fick vi lägga ut handdukar på golvet för att han skulle kunna gå in. (Med andra ord så hade vi suttit i tio minuter och låtsat som det regnade medans Gibson levde rövare i tron på att han till slut skulle gå in till oss men icke...)

Med handdukar på golvet blev han lite mer vågad men han såg ut ungefär som om han låg på ett isflak i ett helvetes-hav!Efter ett tag så verkade det som om den värsta nervositeten hade lagt sig. Gibson gick fram och tillbaka på handdukarna och till och med några steg på golvet!

Vi ska åka ut nån gång i veckan och träna honom så han blir van!

Sniglar!

Morgonrundan gjorde jag med Anna-Britt och hennes tax Egon. Vi tog en lite längre runda och kollade in grönskan runt om Anneberg. Nu har det börjat att bli riktigt grönt i skog och mark. På vägen hittade vi dom svarta "lakritspinnarna" som Anna-Britt kallar dessa sniglar:


Med andra ord kommer väl mördarsniglarna att vakna till liv snart... Det betyder att "snigelmörderskan" oxå kommer att vakna till liv ;-)


Vitsippor finns det ännu fast dom klingar väl på sista versen... Vädret var kallt och ruggitg och vi bägge frös när vi kom hem... Brrr....