onsdag 4 maj 2011

Äntligen överstökat...

Idag var det alltså Tufsans tur att bli några gram lättare genom kastration. Kan säga att det var ju någon som tyckte att det var trist att inte få någon mat... Resan in var "pratsam", Tufsan snackade på som bara den om hur det var att åka bil. Försökte gräva sig ut ur buren men ack, ack...

Lämnade en mycket rädd liten kisse som satt och skakade i sin bur. Emmy började nästan att gråta... Sen bar det iväg till Lindex och fy fasen vad dyrt det är att ha barn som växer... Det är väl därför en annan kommer i sista hand... Jag köpte nämligen...INGENTING! Inte dåligt va!

Emmy fick en hel del kläder plus ett par skor, en hatt och en ny skolväska. Hon var mycket nöjd kan jag säga! Efter att ha köpt hundmat på granngården så for vi tillbaka för att hämta den stackars lilla kissen... Dock så var hon vaken och det var bara att betala och se glad ut. Passade på att märka henne i örat oxå så hon inte kan springa bort. Eller rättare sagt: hon kan springa bort men folk kan ju se att hon ägs av någon. Fick faktiskt oxå mat från Royal Canin, provpåsar alltså. Aldrig fel med gratis-saker (speciellt inte när allt annat kostar skjortan!)!

Väl hemma sprang kissen direkt och la sig under Emmys säng och sov ett tag. Sen kom hon fram och fick en stor portion mat som hon åt upp. Sedan la hon sig i fönstret och där ligger hon än... Buddha har hoppat upp och kollat till henne, kanske undrar han varför hon är så stilla, det brukar ju vara fullt ös kvällstid!

Nu är vi alla så jäkla trötta så det blir sängen BUMS!

"MJAAAAUUUU! Jag vill ha mat!!!"

Det är nog inte lätt att vara katt... I vanliga fall serveras maten när kissen antingen ber om det eller genom en skål med torrfoder som fylls på jämt och ständigt.

Då är det inte lätt när matte kommer upp på morgonen och vägrar ge sina älsklingar något alls! Fy så elak man kan va eller hur! Anledningen till att jag är så taskig är att Tufsan ska kastreras idag. Dum tid var det, klockan halv 3 ska jag vara där. Så sista måltiden fick lilla Tufsan vid midnatt då matte var uppe på toa. En hel portionspåse med mumsig mat slafsade hon i sig. Skönt att hon åt vid den tiden, annars hade jag haft dåligt samvete idag...

Buddha, eller "Tjocke-Lasse" som vi har börjat kalla honom, behövde väl kanske inte svälta... En liten tjockis är han ju men han skulle ju inte till doktorn idag så jag tog och stängde in mig med honom i Emmys rum så han fick lite mat. Först ville han inte äta, hans kompis var ju inte där! Fast maten såg väl allt för god ut så till sist mumsade han i sig.

Jag är så glad över att jag fick Tufsan... Så som de två leker och har roligt ihop! Buddha kanske blir en stor katt men utan Tufsan hade han nog blivit en riktig Buddha med fläskiga valkar över hela kroppen. Nu motionerar han flera timmar om dagen genom att leka kurragömma med sin kompis. De springer som galningar fram och tillbaka i lägenheten. Buddha är ju rätt så klumpig så när han dundrar fram låter det, han hinner liksom inte stanna utan rusar rätt in i möblerna!

Djur är verkligen underbara...