onsdag 5 januari 2011

Dagens Buddha!

Hej mamma! Är du här?

Jag ligger här och kollar lite...

Fotöljen är så bekväm, så där lagom mjuk och skön... Jag känner nästan att jag blir lite pömsig...

Om jag tar tag i mammas finger kanske jag kan hålla mig vaken!

Nä, det funkade inte... Snark...

Här får ni en bild på dagens sår-status:

Visst har det blivit fint! Jag är så tacksam över att det håller på att läka nu, det har tagit tid men äntligen kan man se att det håller på att dra ihop sig. Det vätskar sig lite så jag får massera flera gånger om dagen under såret så att sårvätskan kommer ut.
Med tanke på hur såret har sett ut så är detta en baggis!
Ser ni att håret håller på att växa ut? Dock trodde veterinären att själva bettet kommer att förbli hårlöst men vem bryr sig om det? Inte jag iallafall. Med tanke på att det fanns en risk att han inte hade klarat sig alls (se nedan) så struntar jag i om han blir lite hårlös!

(Gibson är gammal, 13,5 är en hög ålder för en så stor hund. Detta var en risk... Sedan har Gibson ett blåsljud på hjärtat, en klaff i förmaket fungerar inte som det ska. På grund av detta fanns det en risk att han skulle dö vid sövningen. Sedan hade han en väldans tur, varbölden var så nära att brista, hade den gjort det och varet hade kommit ut i blodet så hade han fått blodförgiftning. Gibson hade tur...och jag tackar de högre makterna för det)

Krökta armar...

Sådana här armar kan man ha om man lider av EDS...

Buddha har varit på dagis!

Idag skulle min mor och jag åka till staden. Jag hade en tid för Gibson hos veterinären och skulle jag kunna handla oxå så var mamma tvungen att följa med. Eftersom jag är en så otroligt larvig "mamma" till mina djur så fick Buddha vara hos Anette den stunden som det tog oss att göra våra "måsten". Anette är den som kommer att få vara "barnvakt" åt Buddha om jag åker bort och vi har sagt att det är lika bra att vänja honom vid att vara där redan nu. Anette älskar ju katter, nu fick hon ju gosa lite!

Så jag for ner en våning med toa-låda, mat och diverse leksaker och till sist tog jag med mig kissen ner. Han hade ett par underbara timmar hos Anette, han har utforskat hennes lägenhet fem gånger, han har kissat in sig (i lådan dock) , han har ätit bregott och han har fått så mycket gos i Anettes famn...

Gibson då? Jo, han fick en till dos med antibiotika hos veterinären. De tyckte att det var lika bra det så det läker ordentligt. Bakterien som fanns i såret var en tarmbakterie, mycket ovanligt att just den hamnar i ett sår. Troligtvis har den andre hunden slickat sig i ändan eller ätit bajs (hua!) och på så sätt har bakterien kommit in i såret...

Nu ska Gibson äta antibiotika i en vecka till och sedan ska vi visa upp såret nästa vecka igen. Efter det besöket så hoppas jag att det hela är över... Det ska bli så himla skönt när ALLT är uppklarat... Då ska jag fira med ett glas vin!

Nu ska jag dock fira med några bitar choklad! Jag har varit utan i flera dagar så abstinensen är stor...